Sony Ericsson komt met onbeperkte muziek service

Sony Ericsson presenteert woensdag een eigen downloadabonnement waarop onbeperkt muziek is te downloaden via de catalogus van platenmaatschappijen Sony BMG, Universal Music, EMI en Warner Music Group.

De telefoonfabrikant denkt begin volgend jaar het abonnement op de Nederlandse markt te brengen. Het nieuwe PlayNow plus wordt aangeboden als bundel met de Walkman-muziektelefoon W902. Op het mobieltje worden direct al duizend nummers toegevoegd die op dat moment populair zijn. De muziek is voorzien van DRM-technologie die er voor zorgt dat de liedjes na afloop van het telefooncontract onbruikbaar zijn. Alleen de driehonderd nummers die hij of zij het meest beluisterde mag de gebruiker bij wijze van afscheidscadeau houden, in standaard MP3-formaat. Die zijn dan te gebruiken op een andere telefoon, een mp3-speler of op de computer thuis.

Na Nokia is het Zweeds-Japanse bedrijf de tweede telefoonfabrikant die met een dergelijk muziekabonnement komt. Met de komst van de walkman-phone wil Sony Ericsson zich terugvechten in de markt van de mobiele muziekdragers. Dat doet het bedrijf onder meer met het Britse Omniphone dat een speciale mediaspeler ontwikkelde waarmee de muziek is binnen te halen en af te spelen. Ook kan de software de afspeellijsten synchroniseren met de telefoon. Omdat de telefoon overweg kan met de snelle netwerken als UMTS en HSDPA, beweert Sony Ericsson dat een nummer binnen enkele seconden op de mobiele telefoon staat.

W902_Plus_Front_AngleE65_Volcanic_Black

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters