Sony Ericsson komt met onbeperkte muziek service

Sony Ericsson presenteert woensdag een eigen downloadabonnement waarop onbeperkt muziek is te downloaden via de catalogus van platenmaatschappijen Sony BMG, Universal Music, EMI en Warner Music Group.

De telefoonfabrikant denkt begin volgend jaar het abonnement op de Nederlandse markt te brengen. Het nieuwe PlayNow plus wordt aangeboden als bundel met de Walkman-muziektelefoon W902. Op het mobieltje worden direct al duizend nummers toegevoegd die op dat moment populair zijn. De muziek is voorzien van DRM-technologie die er voor zorgt dat de liedjes na afloop van het telefooncontract onbruikbaar zijn. Alleen de driehonderd nummers die hij of zij het meest beluisterde mag de gebruiker bij wijze van afscheidscadeau houden, in standaard MP3-formaat. Die zijn dan te gebruiken op een andere telefoon, een mp3-speler of op de computer thuis.

Na Nokia is het Zweeds-Japanse bedrijf de tweede telefoonfabrikant die met een dergelijk muziekabonnement komt. Met de komst van de walkman-phone wil Sony Ericsson zich terugvechten in de markt van de mobiele muziekdragers. Dat doet het bedrijf onder meer met het Britse Omniphone dat een speciale mediaspeler ontwikkelde waarmee de muziek is binnen te halen en af te spelen. Ook kan de software de afspeellijsten synchroniseren met de telefoon. Omdat de telefoon overweg kan met de snelle netwerken als UMTS en HSDPA, beweert Sony Ericsson dat een nummer binnen enkele seconden op de mobiele telefoon staat.

W902_Plus_Front_AngleE65_Volcanic_Black

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters