Sony Ericsson kondigt de Xperia neo en Xperia pro aan met Android 2.3

Sony Ericsson heeft tijdens het Mobile World Congress de opvolgers van de Vivaz-lijn aangekondigd. De Xperia neo en de Xperia pro hebben veel weg van hun voorgangers maar draaien deze keer op het Android 2.3 OS. De Xperia pro beschikt tevens over een hardwarematig toetsenbord.

Sony Ericsson Xperia neo

Nadat vorig jaar tijdens het Mobile World Congress de Vivaz-familie van Sony Ericsson bekend werd gemaakt, is het een jaar later tijd voor de opvolger. De opvolgers van de originele lijn beschikken deze keer niet over Symbian, maar worden standaard mee geleverd met het Android 2.3 OS.

De eerste telg is de Xperia neo. De neo wordt gekenmerkt door een 8-megapixelcamera zie in 720p video’s kan gaan opnemen. Het toestel beschikt over een Qualcomm MSM7630-processor die op 1GHz zal gaan lopen. De smartphone heeft daarnaast de zelfde kenmerken als zijn voorganger en dat is vooral terug te zien in het uiterlijk. De neo beschikt ook over een kleine bolling over zijn rug en is weer strak vormgegeven in Sony Ericsson’s eigen stijl.

Het scherm heeft 480 x 854 pixels en is 3.8-inch groot. De telefoon heeft 512MB ram te verwerken gekregen van de producent wat ruim voldoende moet zijn om wat knappe prestaties af te kunnen leveren. Ook Wifi n, Bluetooth, DLNA en UMTS/HSDPA is in de Xperia neo verwerkt waardoor het een zeer complete smartphone al met al is. Ook de Adreno 205 GPU is weer van de partij in het toestel, net als alle nieuwe Sony-technologieën zoals de Bravia Mobile Engine voor het scherm en de Exmor R for mobile waarmee er goede foto’s in donkere plekken gemaakt kunnen worden zit ook in de Xperia neo verwerkt.

De Xperia neo zal eind maart in de winkels liggen in Nederland en is vooralsnog alleen in het zwart beschikbaar. Prijzen heeft Sony Ericsson nog niet bekend gemaakt.

Sony Ericsson Xperia neo

 

Sony Ericsson Xperia neo

 

Sony Ericsson Xperia neo

 

Sony Ericsson Xperia pro

De tweede telg uit de vernieuwde Xperia-familie is de Xperia pro. De pro is een neon met als extra pluspunt een volledig qwerty-toetsenbord. Ook deze smartphone is voorzien van Android 2.3 en de zelfde 1GHz Scorpion-processor met Adreno 205 GPU waardoor de producent de prestaties van het toestel weet te garanderen. Ook deze telefoon beschikt over aGPS, net als overigens de Xperia neo, en een FM-radio.

De 8-megapixecamera met Exmor R for mobile weet weer nette prestaties neer te zetten en ook het scherm, dat net iets kleiner is dan dat van de Xperia neo, is voorzien van de Bravia Mobile Engine waarmee het scherm energie zuiniger is en vooral scherp en met meer helderheid over moet gaan komen. Opvallend is dat de Xperia pro de directe concurrentie aan zal gaan met de HTC Desire Z aangezien deze Sony Ericsson-smartphone beschikt over een volledig toetsenbord dat onder de telefoon kan uitschuiven. Het toetsenbord is geïnspireerd op de Xperia X10 mini pro en heeft voldoende ruimte voor grote vingers. De smartphone zal in het zwart verkrijgbaar zijn en beschikken over een 1500mAh-batterij.

De Xperia pro zal wat later dan de neo op de markt gaan komen volgens Sony Ericsson. De neo staat gepland voor rond de zomer en prijzen van het toestel zijn vooralsnog onbekend.

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters