Sony Ericsson kondigt de XPERIA X10 officieel aan

Over de X10 deden al geruime tijd geruchten de ronde. Nu heeft Sony Ericsson het toestel ook daadwerkelijk officieel aangekondigd. Het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant draait op het Android-besturingssysteem.

Sony Ericsson X10

Sony Ericsson heeft officieel bevestigd dat zijn eerste Android-smartphone eraan zit te komen. De X10, eerder bekend onder de naam X3 en Rachael, moet in het eerste kwartaal van 2010 uitkomen. Geruchten over de aankondiging en de release in 2010 deden al eerder de ronde. Sony Ericsson heeft daarnaast ook bekendgemaakt hoe de grafische schil gaat heten die over het Android 1.6-besturingssysteem is heengelegd. Deze zal voorlopig door het leven gaan als UX, wat staat voor User eXperience. Inmiddels is duidelijk dat deze schil Rachael zal gaan heten en uit twee delen is opgebouwd. Zo zal de Sony Ericsson Timescape-schil al je communicatie met één persoon op één plek beheren. Hiermee kun je door al je gesprekken heenbladeren op een heldere manier en bekijk je in één oogopslag je Facebook, MySpace, Twitter, foto’s, e-mails en teksten. Het tweede gedeelte is Sony Ericsson Mediascape. Dit is een manier om alle muziek, foto’s en video’s van je favoriete vrienden en artiesten te bemachtigen. Door deze toepassing wordt content vanuit welke plek dan ook – jouw telefoon, YouTube, PlayNow – benaderd en aangeboden.

Qua specificaties heeft de X10 alles wat ervan verwacht werd. Er zit een 4,0 inch scherm op met een resolutie van 854 x 480. Opvallend genoeg zal het toestel draaien op Android 1.6, het zou logischer zijn als een high-end smartphone met een release pas in het volgend jaar Android 2.0 mee zou krijgen. De verwachting is dat Sony Ericsson het toestel later updatet naar versie 2.0 van het besturingssysteem. Verder zien we een snelle 1GHz-Snapdragon-processor, een 8,1-megapixelcamera met LED-flash, en natuurlijk verbindingsmogelijkheden via Wi-Fi, Bluetooth en 3G-netwerken. De X10 komt uit in de kleuren zwart en wit.

Inmiddels zijn de eerste hands on-ervaringen al verschenen van mensen die bij het evenement aanwezig waren waar Sony Ericsson de X10 aankondigde. Daarbij werden ook de eerste ervaringen met de interface opgedaan. Op het toestel zitten socialenetwerksites gebundeld in een applicatie genaamd Timescape. Hiermee speelt Sony Ericsson in op de hype van deze services. Motorola heeft in MotoBlur ook de socialenetwerksites aan elkaar gelinkt in de interface. Verder is alle media bij elkaar gevoegd in de applicatie Mediascape. Over de prijs van het toestel is door Sony Ericsson niets bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat er meer toestellen in deze lijn zullen volgen die over dezelfde interface zullen gaan beschikken.

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Cynthia -

  Ik snap dat het een vewachting blijft, maar de X2 staat ook nog op week 5, terwijl dat de verwachting inmiddels niet meer is.
  Maar dat zal morgen wel aangepast worden zeker? Ik ben voor het eerst op deze site, maar als ik het goed begrijp worden de releases iedere twee weken ge-update, toch?

 2. Cynthia -

  Klopt de verwachte relaease-datum van de X10 nog? De X2 staat namelijk nog op week 5, maar er staat ook bij dat dat pas april of zelfs juni wordt.

 3. rod -

  Ik hoop echt dat ie tzt met Android 2.0 of 2.1 verschijnt. Zo niet is dat wel een dealbreaker voor mij. Dan wordt het een toestel à la de Milestone voor mij.

  1. Dominick -

   Nee, want dan valt hij weg als ik slecht (3G) bereik heb en dan ben ik tijdens het streamen ook een groot deel van m'n internetsnelheid kwijt.

 4. vin -

  Laten we het hopen, vond net wat filmpjes van de hands-on, dat laat zien dat SE nog een lange weg te gaan heeft, wat een slide-show is dat! Waar baseer jij die 5 maanden overigens op?

 5. vin -

  En jammer dat die dan 1.6 draait, 1.6 over 5 maanden..

  Is er overigens al meer bekend of die UI ook echt zo soepel loopt als in de filmpjes? Aan de glans het op scherm te zien is het 2e filmpje namelijk ook een 'demo'..

 6. Danijel -

  Imho verreweg de beste Android-telefoon op dit moment gekeken naar de specs en interface. Super ding. Alleen weer jammer dat we wss vijf maanden moeten gaan wachten 🙁

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters