Sony Ericsson kondigt de XPERIA X10 officieel aan

Over de X10 deden al geruime tijd geruchten de ronde. Nu heeft Sony Ericsson het toestel ook daadwerkelijk officieel aangekondigd. Het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant draait op het Android-besturingssysteem.

Sony Ericsson X10

Sony Ericsson heeft officieel bevestigd dat zijn eerste Android-smartphone eraan zit te komen. De X10, eerder bekend onder de naam X3 en Rachael, moet in het eerste kwartaal van 2010 uitkomen. Geruchten over de aankondiging en de release in 2010 deden al eerder de ronde. Sony Ericsson heeft daarnaast ook bekendgemaakt hoe de grafische schil gaat heten die over het Android 1.6-besturingssysteem is heengelegd. Deze zal voorlopig door het leven gaan als UX, wat staat voor User eXperience. Inmiddels is duidelijk dat deze schil Rachael zal gaan heten en uit twee delen is opgebouwd. Zo zal de Sony Ericsson Timescape-schil al je communicatie met één persoon op één plek beheren. Hiermee kun je door al je gesprekken heenbladeren op een heldere manier en bekijk je in één oogopslag je Facebook, MySpace, Twitter, foto’s, e-mails en teksten. Het tweede gedeelte is Sony Ericsson Mediascape. Dit is een manier om alle muziek, foto’s en video’s van je favoriete vrienden en artiesten te bemachtigen. Door deze toepassing wordt content vanuit welke plek dan ook – jouw telefoon, YouTube, PlayNow – benaderd en aangeboden.

Qua specificaties heeft de X10 alles wat ervan verwacht werd. Er zit een 4,0 inch scherm op met een resolutie van 854 x 480. Opvallend genoeg zal het toestel draaien op Android 1.6, het zou logischer zijn als een high-end smartphone met een release pas in het volgend jaar Android 2.0 mee zou krijgen. De verwachting is dat Sony Ericsson het toestel later updatet naar versie 2.0 van het besturingssysteem. Verder zien we een snelle 1GHz-Snapdragon-processor, een 8,1-megapixelcamera met LED-flash, en natuurlijk verbindingsmogelijkheden via Wi-Fi, Bluetooth en 3G-netwerken. De X10 komt uit in de kleuren zwart en wit.

Inmiddels zijn de eerste hands on-ervaringen al verschenen van mensen die bij het evenement aanwezig waren waar Sony Ericsson de X10 aankondigde. Daarbij werden ook de eerste ervaringen met de interface opgedaan. Op het toestel zitten socialenetwerksites gebundeld in een applicatie genaamd Timescape. Hiermee speelt Sony Ericsson in op de hype van deze services. Motorola heeft in MotoBlur ook de socialenetwerksites aan elkaar gelinkt in de interface. Verder is alle media bij elkaar gevoegd in de applicatie Mediascape. Over de prijs van het toestel is door Sony Ericsson niets bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat er meer toestellen in deze lijn zullen volgen die over dezelfde interface zullen gaan beschikken.

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

SE X10

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters