Sony Ericsson kondigt haar eerste Android-Walkman aan voor Oosterse markten

Sony Ericsson heeft haar eerste Walkmanphone met Android erop aangekondigd. Het toestel gaat door het leven als de W8 en zal alleen naar een aantal Oosterse markten komen.

Sony Ericsson W8

De W8 is simpel gezegd een Walkman-versie van de Xperia X8 die afgelopen herfst in de winkels terecht kwam. Zodoende draait de W8 nog steeds op Android 2.1 en zal hij ook in het budgetsegment van de markt gaan vallen. Het toestel heeft een 3″ HVGA-scherm, een 620MHz-processor en 168MB RAM-geheugen.

Natuurlijk is het toestel voor zijn segment op multimediagebied aardig uitgerust. Je kunt je 3,5mm-headset erin pluggen en het toestel heeft een 3,2-megapixel. Daarbij komt natuurlijk de Walkman-speler, waar het toestel zijn naam aan ontleent. Wat die speler precies inhoudt moet nog blijken, op het eerste gezicht ziet hij er min of meer hetzelfde uit als de muziekspeler die Sony Ericsson ook in de X8 gestopt heeft.

Verder onderscheidt de W8 zich met zijn vrolijk gekleurde uitvoeringen. Allereerst is er een versie die in Walkman-oranje is uitgevoerd en daarnaast zijn er rode en blauwe versies.

De telefoon is alleen bedoeld voor China, Hong Kong, Indonesia, India, Malaysia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam en zal nog dit kwartaal beschikbaar zijn in die landen. Sony Ericsson Nederland heeft inmiddels tegenover All About Phones bevestigd dat het toestel ook echt alleen in die landen beschikbaar zal zijn. Wellicht laat de W8 echter wel zien wat we nog van Sony Ericsson kunnen verwachten op Walkman-gebied.

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Bron: Fonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

   Ze maken op een enkel windows toestel na, alleen nog maar toestellen met Android. Dat is wel bekend maar ik vraag mij wel af of het verstandig is om eerder gemaakte toestellen nu weer op de markt te gooien maar dan nu met Android. Blijkbaar kunnen ze niks beters bedenken en zo goed gaat het al niet met Sony Ericsson.

   1. Dominick -

    Huh, het is gewoon een walkman-versie van de X8 die ook Android had hoor, niets ander OS dus? Ik denk dat ze het toestel bewust in maar een paar landen (waar het Walkman-merk waarschijnlijk erg sterk is) op de markt zetten, en dat je dus niet al te veel waarde moet hechten aan deze release.

 1. Hans -

  Lastig hoor om eens met echt iets nieuws te komen, dus grijp je maar terug op iets wat je al eerder hebt uitgebracht. Het verschil is dat er nu Android op zit in plaats van Symbian.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters