Sony Ericsson kondigt haar eerste Android-Walkman aan voor Oosterse markten

Sony Ericsson heeft haar eerste Walkmanphone met Android erop aangekondigd. Het toestel gaat door het leven als de W8 en zal alleen naar een aantal Oosterse markten komen.

Sony Ericsson W8

De W8 is simpel gezegd een Walkman-versie van de Xperia X8 die afgelopen herfst in de winkels terecht kwam. Zodoende draait de W8 nog steeds op Android 2.1 en zal hij ook in het budgetsegment van de markt gaan vallen. Het toestel heeft een 3″ HVGA-scherm, een 620MHz-processor en 168MB RAM-geheugen.

Natuurlijk is het toestel voor zijn segment op multimediagebied aardig uitgerust. Je kunt je 3,5mm-headset erin pluggen en het toestel heeft een 3,2-megapixel. Daarbij komt natuurlijk de Walkman-speler, waar het toestel zijn naam aan ontleent. Wat die speler precies inhoudt moet nog blijken, op het eerste gezicht ziet hij er min of meer hetzelfde uit als de muziekspeler die Sony Ericsson ook in de X8 gestopt heeft.

Verder onderscheidt de W8 zich met zijn vrolijk gekleurde uitvoeringen. Allereerst is er een versie die in Walkman-oranje is uitgevoerd en daarnaast zijn er rode en blauwe versies.

De telefoon is alleen bedoeld voor China, Hong Kong, Indonesia, India, Malaysia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam en zal nog dit kwartaal beschikbaar zijn in die landen. Sony Ericsson Nederland heeft inmiddels tegenover All About Phones bevestigd dat het toestel ook echt alleen in die landen beschikbaar zal zijn. Wellicht laat de W8 echter wel zien wat we nog van Sony Ericsson kunnen verwachten op Walkman-gebied.

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Bron: Fonearena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters