Sony Ericsson kondigt haar eerste Android-Walkman aan voor Oosterse markten

Sony Ericsson heeft haar eerste Walkmanphone met Android erop aangekondigd. Het toestel gaat door het leven als de W8 en zal alleen naar een aantal Oosterse markten komen.

Sony Ericsson W8

De W8 is simpel gezegd een Walkman-versie van de Xperia X8 die afgelopen herfst in de winkels terecht kwam. Zodoende draait de W8 nog steeds op Android 2.1 en zal hij ook in het budgetsegment van de markt gaan vallen. Het toestel heeft een 3″ HVGA-scherm, een 620MHz-processor en 168MB RAM-geheugen.

Natuurlijk is het toestel voor zijn segment op multimediagebied aardig uitgerust. Je kunt je 3,5mm-headset erin pluggen en het toestel heeft een 3,2-megapixel. Daarbij komt natuurlijk de Walkman-speler, waar het toestel zijn naam aan ontleent. Wat die speler precies inhoudt moet nog blijken, op het eerste gezicht ziet hij er min of meer hetzelfde uit als de muziekspeler die Sony Ericsson ook in de X8 gestopt heeft.

Verder onderscheidt de W8 zich met zijn vrolijk gekleurde uitvoeringen. Allereerst is er een versie die in Walkman-oranje is uitgevoerd en daarnaast zijn er rode en blauwe versies.

De telefoon is alleen bedoeld voor China, Hong Kong, Indonesia, India, Malaysia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam en zal nog dit kwartaal beschikbaar zijn in die landen. Sony Ericsson Nederland heeft inmiddels tegenover All About Phones bevestigd dat het toestel ook echt alleen in die landen beschikbaar zal zijn. Wellicht laat de W8 echter wel zien wat we nog van Sony Ericsson kunnen verwachten op Walkman-gebied.

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Bron: Fonearena

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters