Sony Ericsson kondigt haar eerste Android-Walkman aan voor Oosterse markten

Sony Ericsson heeft haar eerste Walkmanphone met Android erop aangekondigd. Het toestel gaat door het leven als de W8 en zal alleen naar een aantal Oosterse markten komen.

Sony Ericsson W8

De W8 is simpel gezegd een Walkman-versie van de Xperia X8 die afgelopen herfst in de winkels terecht kwam. Zodoende draait de W8 nog steeds op Android 2.1 en zal hij ook in het budgetsegment van de markt gaan vallen. Het toestel heeft een 3″ HVGA-scherm, een 620MHz-processor en 168MB RAM-geheugen.

Natuurlijk is het toestel voor zijn segment op multimediagebied aardig uitgerust. Je kunt je 3,5mm-headset erin pluggen en het toestel heeft een 3,2-megapixel. Daarbij komt natuurlijk de Walkman-speler, waar het toestel zijn naam aan ontleent. Wat die speler precies inhoudt moet nog blijken, op het eerste gezicht ziet hij er min of meer hetzelfde uit als de muziekspeler die Sony Ericsson ook in de X8 gestopt heeft.

Verder onderscheidt de W8 zich met zijn vrolijk gekleurde uitvoeringen. Allereerst is er een versie die in Walkman-oranje is uitgevoerd en daarnaast zijn er rode en blauwe versies.

De telefoon is alleen bedoeld voor China, Hong Kong, Indonesia, India, Malaysia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam en zal nog dit kwartaal beschikbaar zijn in die landen. Sony Ericsson Nederland heeft inmiddels tegenover All About Phones bevestigd dat het toestel ook echt alleen in die landen beschikbaar zal zijn. Wellicht laat de W8 echter wel zien wat we nog van Sony Ericsson kunnen verwachten op Walkman-gebied.

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Sony Ericsson W8

 

Bron: Fonearena

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters