Sony Ericsson Kurara U5 krijgt een preview

Mobile-Review heeft een preview online gezet van de nieuwe Sony Ericsson Kurara U5. De website heeft het toestel redelijk gedetailleerd beschreven en dit terwijl de telefoon nog niet officieel bekendgemaakt is.

Sony Ericsson Kurara

Zoals verwacht heeft Eldar Murtazin van Mobile-Review een preview online gezet van de nog onaangekondigde Sony Ericsson Kurara U5. Het toestel zal naar verwachting de opvolger worden van de Sony Ericsson Satio die het momenteel erg doet in de winkels. De U5 is inmiddels al veelvuldig uitgelekt maar Murtazin heeft er nu een tijdje mee kunnen spelen en is er vooralsnog niet onverdeeld enthousiast over. Zo is hij bang dat de prijs van het toestel te hoog zal zijn aangezien Sony Ericsson het toestel voor rond de 400 euro op de markt zou willen gaan brengen rond februari. Volgens Murtazin komt het toestel beter tot zijn recht bij een prijs van rond de 300 euro en daarmee zou Sony Ericsson voldoende marge houden aangezien het produceren van het toestel slechts 200 euro zou kosten. Murtazin is dan ook van mening dat het toestel niet erg indrukwekkend is en weinig vernieuwing mee heeft gekregen tegenover de Satio.

Dat daargelaten heeft de U5 wel de beschikking over een dedicated Twitter-client en daarnaast kan het toestel video’s opnemen in 720p. De bron weet echter te melden dat de lens die erin zit niet bijzonder goed is en de voorbeeld foto’s kunnen nog niet echt tot de verbeelding spreken. Volgens Murtazin krijgt het toestel de processor die ook terug te vinden is in de iPhone 3GS en de Nokia N900. De ARM Cortex A8-processor loopt op 600MHz en heeft daarnaast de ondersteuning voor HD-video’s. Volgens de bron zal er ook nog eens een PowerVR graphics processor in het toestel zitten waarmee het afspelen van 720p-video’s geen probleem meer zal zijn. Ook grafische applicaties zullen prima tot hun recht komen op de Kurara. Volgens Murtazin is het toestel erg snel, hij is van mening dat Symbian daadwerkelijk over het scherm vliegt, iets wat ook te maken kan hebben met de 256MB werkgeheugen die in het toestel verstopt zit. Tot slot zit er op het toestel Symbian 60 v5 die nagenoeg het zelfde is als de versie die op de Satio te vinden is en het menu is niet aangepast voor de U5.

Murtazin weet ook nog te melden dat er een U7 in de maak is bij Sony Ericsson die in het tweede kwartaal van volgend jaar uit zal komen. Volgens Murtazin is de kans groot dat Sony Ericsson afstand gaat nemen van Symbian aangezien intern de nodige discussie zou zijn over de software en diens levensvatbaarheid. De Kurara zal naar verwachting binnenkort aangekondigd gaan worden, waarschijnlijk rond de kerst, en moet in februari op de markt gaan komen samen met de X10.

Sony Ericsson Kurara

 

Sony Ericsson Kurara

 

Sony Ericsson Kurara

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Ik ben ook geen fan van het design, hoewel die hele indruk vaak veranderd als hij in pers foto's naar buiten gekomen is of je hem in real life gezien hebt. Had ik ook met de X10. Toen die voor het eerst lekte vond ik hem ook vreselijk lelijk, maar ik vind hem nu ik hem eenmaal echt geprobeerd heb erg mooi 🙂

    Zag je ook goed met de corby, op de eerste geruchten kwamen allemaal reacties van "wat lelijk" "wie wil zoiets nou", terwijl ik nu steeds meer hoor "wow, die is mooi" en "wat nou lelijk, hij is prachtig". Ik vind hem zelf nog steeds niet erg mooi, trouwens:P

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters