Sony Ericsson Kurara U5 krijgt een preview

Mobile-Review heeft een preview online gezet van de nieuwe Sony Ericsson Kurara U5. De website heeft het toestel redelijk gedetailleerd beschreven en dit terwijl de telefoon nog niet officieel bekendgemaakt is.

Sony Ericsson Kurara

Zoals verwacht heeft Eldar Murtazin van Mobile-Review een preview online gezet van de nog onaangekondigde Sony Ericsson Kurara U5. Het toestel zal naar verwachting de opvolger worden van de Sony Ericsson Satio die het momenteel erg doet in de winkels. De U5 is inmiddels al veelvuldig uitgelekt maar Murtazin heeft er nu een tijdje mee kunnen spelen en is er vooralsnog niet onverdeeld enthousiast over. Zo is hij bang dat de prijs van het toestel te hoog zal zijn aangezien Sony Ericsson het toestel voor rond de 400 euro op de markt zou willen gaan brengen rond februari. Volgens Murtazin komt het toestel beter tot zijn recht bij een prijs van rond de 300 euro en daarmee zou Sony Ericsson voldoende marge houden aangezien het produceren van het toestel slechts 200 euro zou kosten. Murtazin is dan ook van mening dat het toestel niet erg indrukwekkend is en weinig vernieuwing mee heeft gekregen tegenover de Satio.

Dat daargelaten heeft de U5 wel de beschikking over een dedicated Twitter-client en daarnaast kan het toestel video’s opnemen in 720p. De bron weet echter te melden dat de lens die erin zit niet bijzonder goed is en de voorbeeld foto’s kunnen nog niet echt tot de verbeelding spreken. Volgens Murtazin krijgt het toestel de processor die ook terug te vinden is in de iPhone 3GS en de Nokia N900. De ARM Cortex A8-processor loopt op 600MHz en heeft daarnaast de ondersteuning voor HD-video’s. Volgens de bron zal er ook nog eens een PowerVR graphics processor in het toestel zitten waarmee het afspelen van 720p-video’s geen probleem meer zal zijn. Ook grafische applicaties zullen prima tot hun recht komen op de Kurara. Volgens Murtazin is het toestel erg snel, hij is van mening dat Symbian daadwerkelijk over het scherm vliegt, iets wat ook te maken kan hebben met de 256MB werkgeheugen die in het toestel verstopt zit. Tot slot zit er op het toestel Symbian 60 v5 die nagenoeg het zelfde is als de versie die op de Satio te vinden is en het menu is niet aangepast voor de U5.

Murtazin weet ook nog te melden dat er een U7 in de maak is bij Sony Ericsson die in het tweede kwartaal van volgend jaar uit zal komen. Volgens Murtazin is de kans groot dat Sony Ericsson afstand gaat nemen van Symbian aangezien intern de nodige discussie zou zijn over de software en diens levensvatbaarheid. De Kurara zal naar verwachting binnenkort aangekondigd gaan worden, waarschijnlijk rond de kerst, en moet in februari op de markt gaan komen samen met de X10.

Sony Ericsson Kurara

 

Sony Ericsson Kurara

 

Sony Ericsson Kurara

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters