'Sony Ericsson laat binnenkort één van de drie besturingssytemen vallen'

Nu Sony Ericsson een nieuwe CEO heeft begint er het een en ander te veranderen binnen het bedrijf en een van die dingen heeft met de besturingssystemen die het bedrijf aanhangt te maken. Volgens een analist van Gartner zal Sony Ericsson binnenkort aankondigingen dat het één van de drie besturingssystemen die het op het moment ondersteunt zal laten vallen.

Bert Nordberg

Na een lange periode waarin verlies na verlies werd geleden door het bedrijf, staat er sinds kort een nieuwe CEO aan het roer bij Sony Ericsson die het tij moet laten keren, namelijk Bert Nordberg. Gisteren lieten wij al weten dat de nieuwe CEO van het bedrijf een aantal veranderingen wil gaan doorvoeren en nu is daar nog een sterker bericht bovenop gekomen. In een conference call heeft Nordberg namelijk laten weten dat Sony Ericsson binnenkort, dat wil zeggen in het komende halfjaar, een aantal strategiewijzigingen zal aankondigen. Geruchten gaan dat deze wijzingen onder andere over de besturingssystemen waar Sony Ericsson telefoons voor ontwikkelt zullen gaan.

Op het moment maakt Sony Ericsson telefoons voor Windows Mobile en Symbian. Daar zal zeer binnenkort nog Android bij komen. Volgens een recente dia uit een presentatie van Ericsson zullen deze drie nog wel even blijven, maar verschillende analisten hebben daar hun twijfels over. Sony Ericsson zou niet in staat zijn om voor drie operating systems te blijven ontwikkelen omdat het bedrijf er simpelweg niet de benodigde middelen voor heeft. Een logisch gevolg daarvan is dan ook dat Sony Ericsson één van de drie systemen vaarwel zal zeggen, maar dan is natuurlijk de vraag welke dat zou zijn.

Volgens Eldar Murtazin van Mobile Review is de keuze al gevallen en gaat Windows Mobile eruit, zoals we al eerder meldden. Ben Wood, een analist van CCS Insight, is het daar wel mee eens. Volgens hem is het duidelijk dat Windows Mobile op het moment achter de feiten aanloopt, iets wat Steve Ballmer onlangs zelfs toegegeven heeft. Daarbij is Windows Mobile het enige systeem waar nog licenties voor gekocht moeten worden, waardoor het een logische keuze lijkt om het te laten vallen.

Carolina Milanesi, werkzaam als Research Director bij Gartner, kijkt anders tegen de zaken aan. Symbian en Android hebben grotendeels dezelfde focus en aangezien Sony Ericsson op het moment hard bezig is met Android is de kans dat het bedrijf dat systeem zal laten vallen erg klein. Logisch gevolg daarvan is dat Symbian de deur wordt gewezen en dat is dan ook wat volgens Milanesi zal gebeuren. Daarnaast is Milanesi van mening dat Sony Ericsson het erg moeilijk zal krijgen om zijn Symbian-toestellen te laten opvallen binnen de zee van Symbian-producten die Nokia produceert en zullen de toestellen volgens hem hoe dan ook ondergeschikt zijn aan de iPhone en de Android-toestellen van verschillende producenten.

Welk systeem uiteindelijk zal verdwijnen is dus zeker nog niet duidelijk, maar de kans is wel erg klein dat het Android zal zijn.

Bron: Tech World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. stefanaudi -

    Ik denk zelf dat ze Android sowieso behouden, zeker omdat ze daar nog mee bezig zijn, en nog mee gaan 'werken'.

    Ik denk dat Windows Mobile té goed loopt met de Xperia modellen, en dan blijft dus alleen Symbian nog over, en die zal dus geschrapt worden, maarja… we zullen het zien… :Y

  2. michel -

    Ik denk zelf dat het symbian wordt. Met android zijn ze pas begonnen en zijn ze in de lift. Veel applicaties voor Windows Phone en wordt( hopelijk)meer gebruiksvriendelijker.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters