'Sony Ericsson laat binnenkort één van de drie besturingssytemen vallen'

Nu Sony Ericsson een nieuwe CEO heeft begint er het een en ander te veranderen binnen het bedrijf en een van die dingen heeft met de besturingssystemen die het bedrijf aanhangt te maken. Volgens een analist van Gartner zal Sony Ericsson binnenkort aankondigingen dat het één van de drie besturingssystemen die het op het moment ondersteunt zal laten vallen.

Bert Nordberg

Na een lange periode waarin verlies na verlies werd geleden door het bedrijf, staat er sinds kort een nieuwe CEO aan het roer bij Sony Ericsson die het tij moet laten keren, namelijk Bert Nordberg. Gisteren lieten wij al weten dat de nieuwe CEO van het bedrijf een aantal veranderingen wil gaan doorvoeren en nu is daar nog een sterker bericht bovenop gekomen. In een conference call heeft Nordberg namelijk laten weten dat Sony Ericsson binnenkort, dat wil zeggen in het komende halfjaar, een aantal strategiewijzigingen zal aankondigen. Geruchten gaan dat deze wijzingen onder andere over de besturingssystemen waar Sony Ericsson telefoons voor ontwikkelt zullen gaan.

Op het moment maakt Sony Ericsson telefoons voor Windows Mobile en Symbian. Daar zal zeer binnenkort nog Android bij komen. Volgens een recente dia uit een presentatie van Ericsson zullen deze drie nog wel even blijven, maar verschillende analisten hebben daar hun twijfels over. Sony Ericsson zou niet in staat zijn om voor drie operating systems te blijven ontwikkelen omdat het bedrijf er simpelweg niet de benodigde middelen voor heeft. Een logisch gevolg daarvan is dan ook dat Sony Ericsson één van de drie systemen vaarwel zal zeggen, maar dan is natuurlijk de vraag welke dat zou zijn.

Volgens Eldar Murtazin van Mobile Review is de keuze al gevallen en gaat Windows Mobile eruit, zoals we al eerder meldden. Ben Wood, een analist van CCS Insight, is het daar wel mee eens. Volgens hem is het duidelijk dat Windows Mobile op het moment achter de feiten aanloopt, iets wat Steve Ballmer onlangs zelfs toegegeven heeft. Daarbij is Windows Mobile het enige systeem waar nog licenties voor gekocht moeten worden, waardoor het een logische keuze lijkt om het te laten vallen.

Carolina Milanesi, werkzaam als Research Director bij Gartner, kijkt anders tegen de zaken aan. Symbian en Android hebben grotendeels dezelfde focus en aangezien Sony Ericsson op het moment hard bezig is met Android is de kans dat het bedrijf dat systeem zal laten vallen erg klein. Logisch gevolg daarvan is dat Symbian de deur wordt gewezen en dat is dan ook wat volgens Milanesi zal gebeuren. Daarnaast is Milanesi van mening dat Sony Ericsson het erg moeilijk zal krijgen om zijn Symbian-toestellen te laten opvallen binnen de zee van Symbian-producten die Nokia produceert en zullen de toestellen volgens hem hoe dan ook ondergeschikt zijn aan de iPhone en de Android-toestellen van verschillende producenten.

Welk systeem uiteindelijk zal verdwijnen is dus zeker nog niet duidelijk, maar de kans is wel erg klein dat het Android zal zijn.

Bron: Tech World

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters