Sony Ericsson lanceert de Vivaz met HD-videocamera

Sony Ericsson heeft vandaag een nieuw toestel aangekondigd onder de naam Vivaz. Deze telefoon, draaiend op het Symbian 60 OS, is de eerste Sony Ericsson met een HD-videocamera die in 720p video’s kan opnemen.

Sony Ericsson Vivaz perspic

Voor onze frequente lezers is de naam Kurara vast bekend. Dit toestel lekte talloze keren en is sinds november een begrip in de geruchtenmolen. Vandaag heeft Sony Ericsson het toestel eindelijk aangekondigd, met een nieuwe naam. De telefoon, die nu door het leven gaat als Vivaz en als typenummer U5 draagt, is de eerste Sony Ericsson-telefoon die uitgerust is met een 720p-HD-videocamera. Naast de HD-video, die je trouwens ook prima kunt afspelen op het nHD-scherm, heeft de Vivaz als speerpunten vooral de socialnetworkingintegratie en de 8-megapixelcamera, wat wel duidelijk maakt dat het een echte multimediatelefoon is.

Een andere speciale eigenschap van de Vivaz, is de zogenaamde ‘human curvature’. Dit kwam ook terug in de X10, Elm en Hazel en zal nog vaker terugkomen in het portfolio van Sony Ericsson. Het houdt in dat de telefoon een beetje gevormd is naar de handpalm en daardoor beter in de hand moet liggen. Iets wat met de X10 en de Hazel en de Elm zeker het geval was.

Natuurlijk is dat niet alles wat de Vivaz te bieden heeft, het is een Symbian S60 5th edition-smartphone, wat betekent dat hij softwarematig flink uitgebreid kan worden. Verder beschikt het toestel over dingen als aGPS, Wi-Fi en HSDPA, waarmee je overal online bent en gemakkelijk kunt navigeren. De telefoon zal in vier kleuren de markt bereiken, namelijk zilver, zwart, blauw en rood. Dit moet gebeuren in dit kwartaal, wat praktisch betekent dat de Vivaz in februari of maart de winkels zal bereiken. De adviesprijs ligt op €499, zodat de telefoon bij de release voor rond de €400 verkrijgbaar zal zijn bij de bekende webshops en dat lijkt voor deze telefoon een koopje.

Sony Ericsson Vivaz pr voorkant

 

Sony Ericsson Vivaz pr kleuren

 

Sony Ericsson Vivaz pr zijkant

 

Sony Ericsson Vivaz pr zijkant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters