Sony Ericsson lanceert samen met T-Mobile een ongelimiteerde muziekdownloadservice

Sony Ericsson heeft gisteravond in Amsterdam samen met T-Mobile PlayNow Plus geïntroduceerd. Deze ongelimiteerde muziekdownloadservice biedt gebruikers met een T-Mobile-abonnement voor tien euro per maand onbeperkt muziek op hun telefoon.

Sony Ericsson W995 PlayNow Plus

Gisteravond heeft Sony Ericsson in een T-Mobile-filiaal in Amsterdam zijn nieuwe PlayNow Plus-dienst geïntroduceerd. T-Mobile-klanten kunnen vanaf vandaag een Sony Ericsson W995 aanschaffen met deze dienst en voor een half jaar gratis onbeperkt muziek downloaden. De database van Sony Ericsson wordt gevuld door bijna alle grote muziekmaatschappijen in de wereld en is omvangrijk. Op een W995 kunnen gebruikers via de PlayNow Plus-applicatie muziek zoeken die ze graag willen beluisteren en direct downloaden op het toestel dankzij een databundel van T-Mobile. Uiteraard kan dit ook via Wi-Fi of de speciale PlayNow Plus pc-applicatie. T-Mobile heeft echter een aanbieding gemaakt waarmee de gebruiker de eerste zes maanden voor dertig euro al klaar is. De PlayNow Plus-dienst is het eerste halfjaar gratis en zal daarna tien euro per maand gaan kosten. De applicatie is vooralsnog alleen te vinden op de Sony Ericsson W995, waarvan je de review hier kunt vinden, maar zal later ook naar de Yari komen.

PlayNow Plus

Vooralsnog vallen huidige bezitters van een W995 buiten de boot, de dienst werkt nog niet op toestellen zonder het T-Mobile-logo. Sony Ericsson heeft wel de verwachting uitgesproken om binnenkort meer toestellen te ondersteunen. PlayNow Plus komt ook met een speciale desktopapplicatie die zowel op Mac OS als Windows zal gaan werken. Met de applicatie kunnen gebruikers via hun account ook muziek downloaden op de pc die vervolgens weer op de W995 gezet kan worden en vice versa. De applicatie werkt op maximaal drie computers met een enkele account zodat het gehele huishouden van de muziekcollectie gebruik kan maken. Mocht je na de zes gratis maanden je PlayNow Plus-abonnement niet willen verlengen dan biedt Sony Ericsson je de mogelijkheid om tot 600 nummers DRM-vrij mee te nemen naar je pc. Dit aantal is gebaseerd op het feit dat je elke maand 100 liedjes DRM-vrij mee kunt nemen. De rest van je muziek zal overigens wel sneuvelen.

Sony Ericsson launch PlayNow Plus

Naar aanleiding van de introductie van PlayNow Plus op de Nederlandse markt organiseerde Sony Ericsson gisteren samen met T-Mobile een debat in de T-Mobile-winkel. Dit debat werd geopend met een gesprek over de toekomst van content ownership. Henny van der Heiden, Directeur Corporate Communicatie van T-Mobile, Wouter Boender, Product Marketing Manager bij Sony Ericsson, Matthijs Bobeldijk, Digital Business Developer bij Buma/Stemra, en Jacques Buith, Partner van Deloitte spraken over de onderwerpen content ownership, illegaal downloaden en de verwachtingen voor de toekomst.

Tijdens deze interessant discussie kwam naar voren dat de huidige modellen die de muziekindustrie kent op sterven na dood zijn. De nieuwe modellen zoals PlayNow Plus zijn een stuk levensvatbaarder ook al is de afzet van muziek nog steeds sterk aan het dalen. Dat komt volgens Buith niet zozeer door piraterij maar meer door desinteresse vanuit de consument. Volgens Buith neemt de piraterij niet toe maar zelfs licht af en moet voor de oorzaak van de afname een andere kant op worden gewezen. Ook Buma/Stemra ziet in PlayNow plus een levensvatbaar alternatief voor de huidige vormen van file sharing, waarbij consumenten op een gebruiksvriendelijke manier van muziek kunnen genieten zonder hiermee voorbij te gaan aan de rechten van tekstschrijvers en componisten.

Sony Ericsson launch PlayNow Plus

 

Sony Ericsson launch PlayNow Plus

 

Sony Ericsson launch PlayNow Plus

 

Het filmpje dat hier stond bestaat helaas niet meer, onze excuses!
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters