Sony Ericsson lijdt meer verlies in het derde kwartaal

Sony Ericsson heeft in het derde kwartaal van dit jaar zijn verliezen vergroot vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar ervoor. Uiteindelijk kwam de telefoonfabrikant uit op 164 miljoen Euro in het rood.

Sony Ericsson logo

De reden voor het grote verlies van Sony Ericsson ligt vooral aan het feit dat de verkopen van telefoons behoorlijk gedaald is. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar verkocht het bedrijf 40% minder en liep de omzet terug van 2,8 miljard Euro naar 1,6 miljard Euro. Alhoewel er met 14,1 miljoen verkochte toestellen 2% meer verkocht werd dan het vorige kwartaal, is het maar liefst 45% minder dan het derde kwartaal van vorig jaar. Om de financiƫle malaise te boven te komen wil het bedrijf drastisch snijden in de kosten. In april kondigde Sony Ericsson al aan dat er 2000 banen moesten verdwijnen. Vorig jaar moesten er ook al 2000 banen weg. In totaal moet er 880 miljoen Euro bespaard worden. Het effect van de besparingen moet in het tweede kwartaal van 2010 zichtbaar worden.

Ondanks de verliezen heeft het bedrijf een aantal externe financiers aan weten te trekken. Hiermee moet Sony Ericsson de balans weer in orde krijgen en moet het een financiƫle steun in de rug geven. Het bedrijf blijft positief onder de situatie. Sony Ericsson-topman Dick Komiyama meldt dat het bedrijf het afgelopen kwartaal aan haar imago heeft gewerkt, om de toekomstige smartphones die gelanceerd gaan worden een goede impuls te geven.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rod -

    Klopt, dat staat er ook min of meer in. Het is echter duidelijk dat SE een veel minder goed jaar draait vergeleken met het vorige. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Er moeten niet voor niets zoveel banen verdwijnen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters