Sony Ericsson maakt sinds lange tijd weer winst

Sony Ericsson heeft sinds lange tijd weer winst in een kwartaal weten te boeken. De producent weet een kleine 21 miljoen euro bij te schrijven op haar rekening ondanks dat het minder toestellen heeft verkocht.

Sony Ericsson wist na een paar slechte kwartalen weer winst op het rekest te schrijven. De joint venture zag haar afzet dalen van 14,6 miljoen telefoons naar 10,6 miljoen telefoons maar desondanks wist het haar marge van telefoons te verhogen naar 31%. Dankzij de lagere kosten die het in haar bedrijfsvoering wist door te voeren weet de producent 21 miljoen euro netto winst te maken en bij te schrijven voor het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verkoopprijs van een telefoon steeg naar 134 euro en dit komt vooral doordat Sony Ericsson van plan is om meer high-end telefoons te gaan produceren aangezien hier meer marge uit te halen valt.

Volgens Bert Nordberg, de CEO van Sony Ericsson, loopt de herstructurering van het bedrijf voorspoedig en blijkt de huidige aanpak te werken voor de producent om zich meer richting high-end te gaan begeven. Vooral de Xperia X10 en de Vivaz hebben bijgedragen aan deze positieve cijfers, aldus de CEO. Tot slot weet de producent ook nog te melden dat ze een nieuwe financieel directeur in de arm hebben genomen om zo alles nog beter in het gareel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters