Sony Ericsson maakt sinds lange tijd weer winst

Sony Ericsson heeft sinds lange tijd weer winst in een kwartaal weten te boeken. De producent weet een kleine 21 miljoen euro bij te schrijven op haar rekening ondanks dat het minder toestellen heeft verkocht.

Sony Ericsson wist na een paar slechte kwartalen weer winst op het rekest te schrijven. De joint venture zag haar afzet dalen van 14,6 miljoen telefoons naar 10,6 miljoen telefoons maar desondanks wist het haar marge van telefoons te verhogen naar 31%. Dankzij de lagere kosten die het in haar bedrijfsvoering wist door te voeren weet de producent 21 miljoen euro netto winst te maken en bij te schrijven voor het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verkoopprijs van een telefoon steeg naar 134 euro en dit komt vooral doordat Sony Ericsson van plan is om meer high-end telefoons te gaan produceren aangezien hier meer marge uit te halen valt.

Volgens Bert Nordberg, de CEO van Sony Ericsson, loopt de herstructurering van het bedrijf voorspoedig en blijkt de huidige aanpak te werken voor de producent om zich meer richting high-end te gaan begeven. Vooral de Xperia X10 en de Vivaz hebben bijgedragen aan deze positieve cijfers, aldus de CEO. Tot slot weet de producent ook nog te melden dat ze een nieuwe financieel directeur in de arm hebben genomen om zo alles nog beter in het gareel te houden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters