Sony Ericsson maakt voor het tweede kwartaal op rij winst

Sony Ericsson heeft voor het tweede kwartaal op rij winst weten te boeken. De producent rapporteerde over het tweede kwartaal van 2010 een nettowinst van 12 miljoen euro terwijl vorig jaar nog in het zelfde kwartaal een verlies werd geleden van 213 miljoen euro.

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

Producent Sony Ericsson lijkt zijn weg omhoog weer terug gevonden te hebben. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat het sinds tijden weer twee kwartalen achterelkaar winst heeft weten te maken. Het gaat weliswaar om een bescheiden nettowinst van 12 miljoen euro maar vergeleken met het zelfde kwartaal van vorig jaar waarbij de producent een verlies wist te maken van 213 miljoen euro staat Sony Ericsson er een stuk beter voor als voorheen. De producent wist het afgelopen kwartaal ook meer toestellen weg te zetten dan Q1 van dit jaar en had in totaal 11 miljoen telefoons wereldwijd verkocht. Ook zag de producent zijn gemiddelde toestelprijs flink omhoogschieten naar 160 euro. Dit komt doordat de producent veel high-end en mid-range telefoons de markt in heeft gestuwd zoals de Xperia X10 en de Sony Ericsson Vivaz, Satio en Aino.

De CEO van Sony Ericsson, Bert Nordberg, weet te melden dat de producent nu een stevige positie heeft om verder door te groeien en voldoende reserves heeft om klappen op te kunnen vangen. Het marktaandeel van de Zweed bleef wel rond de 4 procent steken maar de reorganisatie zit er bijna op. Momenteel werken er ongeveer 7800 mensen bij het bedrijf wereldwijd. Voor de rest van het jaar verwacht de producent een kleine toenamen van het marktaandeel en de winst.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters