Sony Ericsson mag Playstation merk niet gebruiken

Sony zou volgens de geruchten haar telecom-joint venture niet toegelaten hebben om het bekende Playstation merk te gebruiken. Een PSP-telefoon zullen we dus voorlopig niet zien.

Geruchten over een Playstation-telefoon of een PSP-telefoon hebben we al vaak gezien. Bijvoorbeeld dit gerucht, wat beweerde dat er een Playstation telefoon met motion-gaming zou komen. Een telefoon met motion-gaming is er al inmiddels, in de vorm van de F305. Een toestel met het Playstation-merk erop hebben we echter nog nooit gezien. Volgens nieuwe geruchten zal deze telefoon voorlopig in ieder geval niet meer komen.

Volgens de geruchten zou Sony namelijk niet toegestaan hebben dat haar telecom-joint venture met Ericsson het Playstation-merk gebruikt. Reden hiervoor zou zijn dat het Playstation-merk altijd garant heeft gestaan voor hoogwaardige gaming-producten. De voorstellen die Sony Ericsson gedaan heeft voor een Playstation-telefoon zouden tot nu toe niet aan deze standaard voldaan hebben en zouden volgens Sony dan ook het Playstation-merk bederven. Een woordvoerder van Sony Ericsson zei dan ook: “In the past, we have been keen that our product proposition lives up to brand promise, and we feel at the moment the technical specs are not high enough to put such a prestigious brand on a phone.”

Andere geruchten gaan dat Sony haar Playstation-succes niet met Ericsson wil delen en vindt dat de Walkman- en Cyber-Shot-merken die al wel door Sony Ericsson gebruikt worden wel genoeg zijn. Sony zou dan ook alleen een Playstation-telefoon willen uitbrengen onder haar eigen naam, zonder Ericsson. Als het daadwerkelijk zo ver zou komen, zou dat waarschijnlijk ook meteen leiden tot de samenwerking met Ericsson, waardoor Sony Ericsson weer zou opsplitsen in Sony en Ericsson.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters