Sony Ericsson onthult de Xperia X10 mini en de Xperia X10 mini pro

Sony Ericsson heeft tijdens haar persconferentie in Barcelona twee nieuwe Android-telefoons aangekondigd. De Xperia X10 mini en de Xperia X10 mini pro lopen beiden op Android 1.6 en zijn voorzien van een 600MHz Qualcomm-processor. De X10 mini pro heeft daarnaast een Qwerty-keybord mee gekregen.

Sony Ericsson Xperia X10 mini

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Sony Ericsson twee interessante Android-telefoons aangekondigd. De persconferentie van de producent werd door All About Phones Live aan haar bezoekers gebracht waarop iedereen gemakkelijk kon volgen hoe de persconferentie verliep. De producent heeft in totaal drie nieuwe telefoons onthuld waarvan er twee op Android 1.6 lopen. De Xperia X10 mini is een opvallend kleine Android-telefoon die een scherm heeft mee gekregen van slechts 2.55-inch. De resolutie van het scherm meet 240*320 pixels en zou volgens Sony Ericsson krasbestendig zijn. Daarnaast kunne we een 600MHz Qualcomm MSM7227-processor in de telefoon terug vinden die het toestel opvallend snel maakt in gebruik. Ook de 5-megapixelamera met LED doet zijn werk goed en het geheugen kan middels een micro-SD kaart tot 16GB uitgebreid worden. Zaken als aGPS, Bluetooth, Wifi en een 3.5mm headphone-jack mogen uiteraard niet ontbreken in de mini.

Het toestel is erg handzaam en de helderheid is opvallend mooi. Sony Ericsson heeft ook Timescape naar het toestel gebracht zodat alle socialenetwerken gemakkelijk op het toestel getoverd kunnen worden. Ook heeft de producent het menu van het toestel erg slim aangepast om met het kleine scherm overweg te kunnen. Zo het homescherm omgeven door vier menu-items in de hoeken en is het eigenlijke manier verkleind en over verschillende schermen verdeeld waartussen je kunt schakelen door met je vinger te swypen.

De X10 mini heeft net als zijn grote broer een ronding over zijn rug lopen die de human curve van Sony Ericsson uitbeeld. De muziekspeler maakt bovendien gebruik van de ‘infinite’-toets waarmee alle muziekcontent van de music store en YouTube bij elkaar komt. De X10 mini zal vanaf het tweede kwartaal in de markt beschikbaar zijn in de kleuren Pearl White, Black, Pink, Lime, Red en Silver. Prijzen heeft de producent nog niet officieel bekend gemaakt. Wel is al duidelijk dat er verschillende covers voor de batterijklep komen om zo het toestel te personaliseren.

Sony Ericsson Xperia X10 mini

 

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

De tweede Android-telefoon van Sony Ericsson is de Xperia X10 mini pro. Deze telefoon heeft in tegenstelling tot de X10 mini een volledig Qwerty-toetsenbord dat onder het toestel uitschuift. Het toetsenbord typt opmerkelijk lekker en de toetsen zijn zeer goed in te drukken en er is meer dan genoeg ruimte voor grote vingers. Het schuifmechanisme is prima te noemen en erg stevig. Qua specificaties is de X10 mini pro identiek aan de X10 mini wat inhoud dat we ook Android 1.6 terug kunnen vinden op deze telefoon en een 600MHz Qualcomm MSM7227-processor. Daarnaast zit er op dit telefoontje ook een 5-megapixelcamera op het toestel met LED-flist en ook de 3.5mm headphone-jack is een leuke toevoeging aan deze multimedia-telefoon. Het scherm kan 16 miljoen kleuren weergeven net als de X10 en ook Bluetooth, Wifi en aGPS komen weer terug in deze kleine krachtpatser.

Beide telefoons werken moeiteloos op Quad-band netwerken en kunnen ook internetten middels UMTS en HSDPA-netwerken. Tot slot laten de telefoons automatisch het scherm draaien als je de telefoons omgooit, aldus Sony Ericsson. De X10 mini pro zal vanaf het tweede kwartaal beschikbaar zijn in de kleuren Black en Red. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt door de producent. Meer specificaties kun je terug vinden in het persbericht onder dit artikel.

“Er is veel te doen geweest rond de Xperia X10, wat het heel spannend maakt om nu al de compacte versies van deze krachtige producten te onthullen”, aldus Harold de Kort, Communicatie Manager bij Sony Ericsson. “Met de X10 mini en X10 mini pro hebben we de grenzen verlegd van wat mogelijk is met kleinere apparaten, en geven we de klant precies wat hij wil: twee hoogwaardige mobiele telefoons, volledig aan te passen aan de gewenste gebruikerservaring en met een oogverblindend compact design.”

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

 

Sony Ericsson Xperia X10 mini en X10 mini pro

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters