Sony Ericsson onthult nieuwe walkman en cybershot reeks

<p class=”lead” itemprop=”description”>Sony Ericsson heeft gisteren 6 nieuwe modellen gelanceerd te weten de W910, W960, K530i, Z250, Z320 en de K850I. Deze modellen zullen gepositioneerd worden als high-end modellen en de specs liegen er dan ook niet om!

Gisteren was het langverwachte evenement van Sony Ericsson in het Duitse Berlijn. Sony Ericsson had al een week van te voren aangegeven dat ze iets leuks gingen onthullen en dat hebben ze zeker gedaan! In totaal zijn er 3 modellen die echt in het oog springen, en eentje die voor Jan Alleman is bedoeld.

K850i

De nieuwste Cybershot phone, K850i, is Sony Ericsson’s langverwachte antwoord op de N95 van concurrent Nokia. Het meest opvallende aan de K850i, behalve de 5 megapixel camera is het bijzonder heldere liquid crystal display dat de indruk wekt alsof het scherm op het glas ligt in plaats van er onder. De K850i is standaard uitgerust met een quad-band GSM, inclusief GPRS, UMTS en HSDPA. De volledige specs volgen later. Hij komt pas in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt.

W960i

De SE W960i is een Walkmanphone met 8gb intern geheugen. Het toestel is een candybar model, maar wel eentje met behoorlijke afmetingen kwa lengte en breedte. Sony Ericsson wil met de W960i nog meer iPod en MP3 fanaten overhalen om hun dedicated muziekspeler te vervangen door een muziekGSM en daarvoor heeft men een aantal leuke features bedacht. Zo kun je de W960i bedienen door middel van touchscreen functies en is hij voorzien van de laatste nieuwe Walkman software. Hiermee kun je onder andere playlists aanmaken gebaseerd op je stemming, blij, verdrietig, rustig, up-tempo of een combinatie van die ‘moods’. De muziek die je via de bijgeleverde PC software op de W960i zet krijgt een bepaalde ‘stemming’ toegewezen aan de hand van de meta-data van de muziekstukken (bpm, genre etc) en via een grafische selectie kies je de te spelen stemming en bijbehorende playlist (zie de ‘SensMe’ specsheet hierboven). Verder heeft de W960i een 2.6inch display, 3.2MP Cybershot camera, WiFi en is het een quad-band GSM met UMTS. Ook deze komt pas in tegen het eind van dit jaar in de winkels te liggen.

W910i

De tweede Walkmanphone die Sony Ericsson in Berlijn introduceerde was de W910i (Shinobu). Kwa design borduurt dit model voort op dat van de onlangs eveneens aangekondigde W580i. Net als de W960i heeft de W910i de zogenaamde Mood sensor feature waarbij nummers worden ingedeeld naar verschillende ‘stemmingen’ zodat je blije, verdrietige, up-tempo of rustige muziek kunt beluisteren (of een combinatie daarvan) afhankelijk van de ‘mood’ waarin je verkeert. De W910i is dus een slider die behalve de nieuwste Walkman software ook voorzien is van een 2MP camera, HSDPA support en een 2.4inch display.

K530i

De K530i van Sony Ericsson is, uitgaande van de Cybershot typenaam (K-series), een toestel dat menig Sony Ericsson klant op het verkeerde been zal zetten. Het is namelijk geen echte Cybershot GSM, maar wordt door Sony Ericsson als ‘internet en navigatie device’ in de markt gezet. De 2 megapixel camera bewijst nog eens dat de K530i niet echt thuis hoort in het rijtje van K-series modellen. Zoals gezegd wil Sony Ericsson hiermee een toestel op de markt zetten dat bedoeld is voor diegenen die regelmatig online gaan met hun mobieltje of, in combinatie met de HGE-100 GPS Enabler (foto beneden), ermee willen kunnen navigeren. De GPS Enabler is eigenlijk niets anders dan een Bluetooth GPS muis die op alle Sony Ericsson modellen past vanaf de K800i en heeft behalve de GPS ontvanger, ook de functie van Bluetooth headset. Dit betekent dus ook dat je met de K530i NIET kunt navigeren zonder de GPS Enabler. Het toestel heeft zelf dus geen GPS ontvanger aan boord. Voor de mobiele surf fiunctie heeft de K530i UMTS (2100) aan boord zodat je, waar de netwerken het aanbieden, met relatief hoge snelheden het web over kunt. Hij komt na de zomer (Q3) in de winkels.

Meer specs zullen snel volgen en de reviews natuurlijk ook. Mocht je meer foto`s willen zien van deze nieuwe modellen, dan kan je hier terecht.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters