Sony Ericsson onthult Xperia mini en Xperia mini pro

Sony Ericsson heeft de nieuwe Xperia mini en Xperia mini pro onthuld. Beide Android smartphones zijn de nieuwste toevoegingen aan de Xperia familie. Gebasseerd op de originele mini serie heeft de telefoonfabrikant een combinatie weten te vinden tussen een compact design en een groot aantal bekende Xperia eigenschappen.

Sony Ericsson Xperia mini

Beide toestellen beschikken over een 1GHz Qualcomm Snapdragon processor en draaien op het nieuwste platform van Google Android, Gingerbread 2.3. Het duo heeft de beeld- en displaytechnologie van Sony, waaronder Reality Display met Mobile BRAVIA Engine, een 3 inch 16.777.216 krasbestendig multi-touch beeldscherm en HD video-opname (720p).

Met de verbeterde gebruikersinterface kunnen tot zestien apps in de vier hoeken op het hoofdscherm worden weergegeven. Facebook inside Xperia, een functie die vandaag ook wordt aangekondigd voor de Xperia familie, biedt een bijzondere integratie van Facebook.

De Xperia mini pro heeft een uitschuifbaar Smart Keyboard. De Typen & Zenden functionaliteit neemt de noodzaak weg om voor elk te type bericht een speciale app te openen. Smart Keyboard zal automatisch de voorspellende tekstinvoer starten, zodra de gebruiker het toetsenbord openschuift. De Xperia mini pro heeft standaard Office Suite en McAfee antivirus software voorgeïnstalleerd.

Beide Android-smartphones verschillen niet veel van elkaar. Ze beschikken over een 5.0 megapixel autofocuscamera met LED flitser, digitale zoom en HD video-opname en een uitneembare 1200mAh accu. Bluetooth, FM-radio met RDS, GPS-ontvanger, UMTS/HSDPA en WiFi worden standaard ondersteund. Geheugenuitbreiding via microSD-kaarten is mogelijk tot 32GB.

Opvallend is dat de Xperia mini pro als enige voorbereid is voor videochat. De smartphone is namelijk als enige uitgerust met een camera aan de voorzijde.

Sony Ericsson Xperia mini pro heeft een adviesverkoopprijs van 269 euro en de Xperia mini wisselt van eigenaar voor een adviesverkoopprijs van 239 euro. Beide zullen vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar zijn. De mini pro is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, donkerroze en blauw, de mini pro in zwart, wit, roze en turquoise.

Sony Ericsson Xperia mini 01

 

Sony Ericsson Xperia mini pro

 

Sony Ericsson Xperia mini pro 02

 

Sony Ericsson Xperia mini pro 03

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters