'Sony Ericsson overweegt om rooten op Android-smartphones toe te staan'

Het hoofd van ontwikkelaarsrelaties binnen Sony Ericsson heeft in een tweet gemeld dat de producent overweegt om het rooten van Android-smartphones toe te staan. De producent is van mening dat het rooten nu niet goed gebeurt en zou dit om die reden willen ondersteunen.

Op Twitter heeft het hoofd van Developer Program and Partner Engagement binnen Sony Ericsson een opmerkelijke tweet geplaatst over het rooten van diens smartphones. Momenteel zijn de heren van XDA-developers druk bezig om de Android-telefoons van Sony Ericsson te rooten met relatief weinig succes. De externe ontwikkelaars gaan hiervoor diep graven in de software van de smartphones van Sony Ericsson waardoor eventuele problemen kunnen ontstaan met de smartphones. Simon Walker wil hiervoor een stokje steken om zo diens gebruikers de complete ervaring te kunnen bieden zonder bijkomende problemen.

Walker uit zich dan ook in de tweet kritisch over de manier waarop de ontwikkelaars diens telefoons proberen te rooten en hij wijst erop dat dit verkeerd kan uitpakken. Walker is dan ook van mening dat rooten van smartphones bij Sony Ericsson legaal moet worden en zelfs ondersteund moet worden door de producent. Hij gaat dan ook intern weer de discussie starten om dit bespreekbaar te maken bij zijn collega’s, zo belooft hij in zijn tweet. Op deze manier kan het rooten van Sony Ericsson-smartphones op een goede manier gebeuren aangezien de producent het zelf zal ondersteunen en hier eventueel ondersteuning op kan bieden.

Onduidelijk is nog of de producent er daadwerkelijk open voor staat maar duidelijk is wel dat de discussie weer gestart zal worden bij Sony Ericsson. Mocht de producent dit daadwerkelijk gaan ondersteunen dan zou het de eerste grote producent zijn die het op deze manier gaat aanpakken.

I need 2 take the discussion inside #SonyEricsson again about rooting. I am actually in favor if we do it right. Anyhow I here u #Androiddevless than a minute ago via TweetDeck

Simon Walker
simon_a_walker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. johan -

    precies, iets dat standaard zou moeten zijn op alle telefoons
    het is toch te bizar voor woorden dat ik gewoon een telefoon los koop voor 600 euro en dat ik dan niet volledige rechten heb over mijn eigen eigendom???

  2. Robbie-x -

    Rooting is het proces waarbij je administratieve rechten krijgt over je telefoon. Het is een manier om je toestel volledig te kunnen controleren en zo naar je eigen smaak te zetten. Je kan het vergelijken met de administrator rechten in Windows.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters