'Sony Ericsson overweegt om rooten op Android-smartphones toe te staan'

Het hoofd van ontwikkelaarsrelaties binnen Sony Ericsson heeft in een tweet gemeld dat de producent overweegt om het rooten van Android-smartphones toe te staan. De producent is van mening dat het rooten nu niet goed gebeurt en zou dit om die reden willen ondersteunen.

Op Twitter heeft het hoofd van Developer Program and Partner Engagement binnen Sony Ericsson een opmerkelijke tweet geplaatst over het rooten van diens smartphones. Momenteel zijn de heren van XDA-developers druk bezig om de Android-telefoons van Sony Ericsson te rooten met relatief weinig succes. De externe ontwikkelaars gaan hiervoor diep graven in de software van de smartphones van Sony Ericsson waardoor eventuele problemen kunnen ontstaan met de smartphones. Simon Walker wil hiervoor een stokje steken om zo diens gebruikers de complete ervaring te kunnen bieden zonder bijkomende problemen.

Walker uit zich dan ook in de tweet kritisch over de manier waarop de ontwikkelaars diens telefoons proberen te rooten en hij wijst erop dat dit verkeerd kan uitpakken. Walker is dan ook van mening dat rooten van smartphones bij Sony Ericsson legaal moet worden en zelfs ondersteund moet worden door de producent. Hij gaat dan ook intern weer de discussie starten om dit bespreekbaar te maken bij zijn collega’s, zo belooft hij in zijn tweet. Op deze manier kan het rooten van Sony Ericsson-smartphones op een goede manier gebeuren aangezien de producent het zelf zal ondersteunen en hier eventueel ondersteuning op kan bieden.

Onduidelijk is nog of de producent er daadwerkelijk open voor staat maar duidelijk is wel dat de discussie weer gestart zal worden bij Sony Ericsson. Mocht de producent dit daadwerkelijk gaan ondersteunen dan zou het de eerste grote producent zijn die het op deze manier gaat aanpakken.

I need 2 take the discussion inside #SonyEricsson again about rooting. I am actually in favor if we do it right. Anyhow I here u #Androiddevless than a minute ago via TweetDeck

Simon Walker
simon_a_walker

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters