Sony Ericsson Photoshop-concept wordt nagemaakt in China

Sommige telefoonfreaks kunnen uren achter hun pc zitten om hun eigen telefoon te Photoshoppen en stiekem heeft elke telefoongek die concepten maakt weleens gehoopt dat zijn concept door het betreffende merk tot werkelijkheid omgetoverd wordt. Zover is het nog net niet gekomen, maar er is nu wel een Photoshop-concept vereeuwigd als een merkloze, Chinese telefoon.

Sony Ericsson P5i concept SE cz

Veel telefoonliefhebbers doen het en op sommige sites is er zelfs een hele community omheen ontstaan: het maken van telefoonconcepten in Photoshop of een ander programma om afbeeldingen te bewerken. Zo is er bijvoorbeeld op het forum van Esato een steeds groter wordende groep gebruikers die zelf concepten in elkaar draait met een aantal erg fanatieke leden daarbij. Deze groep heeft zelfs een speciaal sub-forum gekregen voor al hun concepten, dat best leuk is om eens door te kijken. Vaak worden hier telefoons die in het geruchtencircuit zijn opgedoken zonder foto onder handen genomen en tot verschillende concepten verwerkt. Zo gebeurde dat ook met de Sony Ericsson P5i, ook wel bekend onder de codenaam Paris. Hier zijn vele concepten van gemaakt, waarvan een van een gebruiker met de nickname ‘SE cz’. In het echte toestel, dat overigens geannuleerd is door Sony Ericsson, is helemaal niets van dit concept terug te vinden, maar het is wel omgezet tot een echte telefoon in China.

China staat erom bekend veel telefoons van bekende merken na te maken, nog voordat ze op de markt zijn. Een Chinese producent ging dit keer wel heel ver en imiteerde het bovengenoemde P5i-concept, dat ze waarschijnlijk voor een echt toestel van Sony Ericsson aanzagen. Het toestel lijkt er sprekend op, zoals in de afbeeldingen te zien is (de afbeelding hiernaast is het concept, in de foto’s hieronder is het echte toestel te zien), alleen heeft het een qwerty-toetsenbordje gekregen, wat in het concept niet het geval was. De telefoon wordt uitsluitend verkocht via veilingen op het Austratlische X5. De specificaties zijn niet heel interessant, het toestel heeft ondersteuning voor twee simkaarten, Bluetooth en tri-band gsm. Het toestel kan ook mobiele tv afspelen, maar via welke drager is niet bekend. Mocht je het toestel willen aanschaffen, dan moet je er snel bij zijn want de oplage is erg beperkt.

Bron: Esato

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters