Sony Ericsson PlayStation-smartphone wordt ontleed; speelt PlayStation One spellen

In China heeft een website de PlayStation-smartphone al uit elkaar gehaald en gekeken wat we allemaal binnenin het toestel mogen gaan verwachten. Ondertussen is duidelijk geworden dat sommige PlayStation One titels naar het toestel geport zullen gaan worden.

Dat de PlayStation-smartphone er aan zit te komen is inmiddels wel duidelijk. Inmiddels lijkt geheel Azië voorzien te zijn van het toestel aangezien reviews, video’s en nu zelfs demontages als paddestoelen uit de grond schieten uit het continent. Inmiddels is het een Chinese-website gelukt om het toestel helemaal uit elkaar te schroeven. De Chinezen beschrijven nauwkeurig wat voor hardware er in de PlayStation-smartphone verwerkt is en welke fabrikant de chips maakt. Zo lijkt de PlayStation-smartphone voorzien te zijn van een Qualcomm MSM7230-processor die we ook in de HTC Desire Z terug kunnen vinden. Deze processor kenmerkt zich door een laag energieverbruik en doet zijn werk normaal op 800MHz, terwijl deze variant waarschijnlijk op 1Ghz zal gaan lopen.

Naast de ontmanteling van de PlayStation-smartphone is ook een video opgedoken met daarop een emulator te zien van PlayStation One games. De verwachting is dat Sony Ericsson het toestel zal voorzien van de nodige PlayStation One games die gespeeld kunnen worden middels de joystick die onder het toestel uit schuift. De emulator zal op zijn beurt een hoop spellen van de eerste generatie PlayStation kunnen ontsluiten voor het toestel. De emulator die gebruikt wordt in de video heet Rom Buddy en is al beschikbaar voor andere Android-smartphones. De applicatie stelt gebruikers in staat om zelf roms in te laden en de verwachting is dat Sony Ericsson echter een eigen systeem zal gebruiken om deze spellen af te kunnen spelen. De onderstaande demo lijkt dan ook niet van Sony-software afkomstig te zijn maar meer van een fanatieke gebruiker die de spellen er zelf op heeft geladen. Onduidelijk is nog of ook het PlayStation Network op het toestel geïntegreerd zal zijn.

De verwachting is dat de PlayStation-smartphone zondag 13 februari tijdens het Mobile World Congress aangekondigd zal gaan worden door de producent. Prijzen en levertijden zijn momenteel nog gissen.

Sony Ericsson PlayStation-smartphone

 

Sony Ericsson PlayStation-smartphone

 

Sony Ericsson PlayStation-smartphone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters