Sony Ericsson registreert 'Nexus' als handelsmerk

Sony Ericsson lijkt eindelijk een duidelijke naamgeving voor haar interface te bedenken en heeft hiervoor wel een erg opvallende naam bedacht. Het bedrijf heeft namelijk het woord ‘Nexus’ als handelsmerk voor haar interface geregistreerd.

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 Timescape

Na al het Nexus-geweld van Google lijkt het erop dat ook Sony Ericsson wel geïnteresseerd is om de term breed uit te dragen. De interface van haar X10, die bij de aankondiging bekend stond als UX en inmiddels officieel aangeduid wordt als Timescape en Mediascape, werd hier en daar al Nexus genoemd voordat Google met de Nexus One kwam. Een nieuwe aanvraag die Sony Ericsson heeft neergelegd bij de Trademarks and Design Registration Office van de Europese Unie wijst er echter op dat Sony Ericsson meer met de naam wil.

Nexus, dat in het latijn zoveel betekend als ‘verbonden’ spreekt vanwege deze betekenis natuurlijk veel partijen in de telecomwereld aan. Dat Sony Ericsson ermee probeert weg te lopen nadat Google deze naam breed geadverteerd heeft is echter opvallend, ondanks het feit dat het om verschillende zaken gaat. Uit de beschrijving bij de aanvraag wordt namelijk wel duidelijk dat Sony Ericsson de naam echt voor haar interface wil gaan gebruiken. De Zweeds-Japanse joint-venture omschreef het handelsmerk namelijk als: “Grafische user interface-software voor mobiele apparaten; en software om de gebruikerservaring in een mobiel apparaat of internet-interface te verbeteren.”

Bron: CellPassion

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters