Sony Ericsson sluit zich aan bij de Open Handset Alliance

Het Open Handset Alliance heeft bekendgemaakt dat het 14 nieuwe fabrikanten heet weten te strikken om hun club te vertegenwoordigen. Sony Ericsson heeft deze stap ook genomen en zal volgend jaar met een eigen Android toestel komen.

Het Open Handset Alliance is een initiatief van Google om bedrijven samen te brengen om ideeën en technologieën uit te wisselen of het open OS van Google, Android. Inmiddels zijn 34 bedrijven vertegenwoordig in deze alliantie en binnenkort komen er daar nog 13 bij. Onder de bedrijven zitten ook fabrikanten als HTC, Samsung, LG en nu ook Sony Ericsson. Sony Ericsson heeft tijdens de bekendmaking van het nieuws gelijk meegedeeld dat ze bezig zijn met een toestel dat op Android zal gaan lopen en ergens volgend jaar uit moet komen. Meer informatie wouden ze op dit moment nog niet kwijt maar het toestel zou ergens rond de zomer op de markt moeten komen. De andere bedrijven die eveneens sinds vandaag zijn aangesloten zijn AKM Semiconductor, ARM, ASUSTek Computer, Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin, Huawei, Omron Software, Softbank, Teleca AB, Toshiba en Vodafone.

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux: “Sony Ericsson is verheugd dat ze zich heeft aangesloten bij de Open Handset Alliance. We laten hiermee zien dat we een telefoon willen ontwikkelen op basis van het Android platform. Sony Ericsson neemt enorm veel ervaring mee naar de Alliantie. We zijn expert in het maken van klantgerichte multimediatelefoons met steeds vernieuwende gebruikservaringen. Daarnaast kunnen we voortborduren op de successen van de Walkman en Cybershot submerken. Sony Ericsson is een fervent voorstander van open besturingssystemen en we zijn van mening dat de Open Handset Alliance een geweldige kans biedt om een nieuwe en unieke gebruikservaring te realiseren zoals alleen Sony Ericsson dat kan.”

OpenHandsetAlliance-logo 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters