Sony Ericsson stopt mogelijk het gebruik van de merknamen Walkman en Cyber-Shot

Sony Ericsson heeft laten weten zijn Walkman- en Cyber-Shot-merken te laten varen, hoewel hetzelfde merk dat later weer ontkend heeft. Volgens de laatste berichten zal het alleen gaan om een kleine terugdringing van de merknamen.

Sony Ericsson begon in 2005 met het gebruiken van de Walkman-merknaam en dat was meteen een groot succes. Sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen Walkman-toestellen verkocht en even later begon Sony Ericsson ook met het gebruiken van één van Sony’s andere populaire merknamen: Cyber-Shot. Ook dit werd een groot succes en je zou dan ook denken dat Sony Ericsson in deze moeilijke tijden de beide merknamen juist extra gaat benutten. Het tegenovergestelde is echter waar volgens Andre Jacquet, Sony Ericsson’s hoofd marketing. Hij zei dat de boodschap die de namen brachten niet langer van belang is, omdat consumenten tegenwoordig een alles-in-één toestel willen. Daarvoor zou Sony Ericsson de Entertainment Unlimited-lijn in het leven geroepen hebben en de Walkman- en Cyber-Shot-merken zouden dan ook overbodig zijn geworden.

Het lijkt echter allemaal niet zo zeker te zijn, een woordvoerder van Sony Ericsson vertelde namelijk als reactie hierop dat er geen enkel plan is om Walkman- en Cyber-Shot-toestellen van de Engelse markt te halen. Hij vertelde wel dat deze toestellen meer richting het prepaidsegment zouden gaan, omdat voor de high-end-markt het Entertainment Unlimited-merk in leven geroepen is. Ook dat is een beetje tegenstrijdig, want voor de goedkopere cameratelefoons heeft Sony Ericsson al een ander merk, namelijk Snapshot. Hoe het echt zit is dan ook nog even afwachten, maar het is duidelijk dat we geen high-end Walkmans en Cyber-Shots meer zullen zien van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Idou zilver en zwart TeleVisie

 

Sony Ericsson W995 zilver zijkant

 

Sony Ericsson C510 als camera

 

Bron: Mobile News CPW

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters