Sony Ericsson toont zijn OS-plannen

Tijdens de Ericsson Capital Market Day heeft Ericsson onder andere een update gegeven over Sony Ericsson, waarin het bedrijf de plannen op het gebied van besturingssystemen voor de komende jaren liet zien. Hierin kwam een aantal interessante feitjes naar voren.

Gisteren hield Ericsson de Ericsson Capital Market Day, waarbij het bedrijf onder andere een update gaf over zijn joint-venture met Sony: Sony Ericsson. Dit evenement dat gisteren van start ging in Boston en nog tot morgen zal duren, is een belangrijke dag voor Ericsson, waarop het bedrijf met updates voor aandeelhouders komt. Welke updates er precies over Sony Ericsson zijn gegeven is nog niet precies bekend, maar er kwam onder andere een dia naar buiten over de plannen die de producent heeft met betrekking tot het gebruik van de verschillende besturingssystemen voor de komende jaren. De plannen laten een aantal interessante feiten los, maar het is de vraag of deze helemaal gehaald gaan worden gezien de financiële situatie van het bedrijf op dit moment. Wie weet bestaat Sony Ericsson over een aantal jaar helemaal niet meer.

Een erg duidelijke trend die te zien is, is dat Sony Ericsson steeds meer zal gaan voortbouwen op de smartphone-platforms. Er zullen steeds minder feature-phones komen van het bedrijf, volgens de roadmap zal de verhouding tussen het aantal smartphones en het aantal feature-phones van het bedrijf bijna omgekeerd zijn rond 2012, wat duidelijk laat zien dat Sony Ericsson erg veel toekomst ziet in smartphones. De smartphone-platforms die Sony Ericsson zal gaan gebruiken zijn Windows Mobile, Symbian Foundation en Android, maar dit was al een tijdje bekend. De eerste Windows Mobile-telefoon van Sony Ericsson is al een tijdje op de markt in de vorm van de Xperia X1. Met de Idou wil het bedrijf binnenkort een Symbian Foundation-telefoon op de markt zetten en ook een Android-toestel van de producent is al bevestigd.

Iets anders wat we in de roadmap zien is het gebruik van bedieningsmethoden in de twee verschillende categorieën. De smartphones zullen zowel met qwerty-toetsenbordjes als met touchscreens op de markt komen. Deze combinatie wordt al toegepast in de X1 en is dus niets nieuws. Interessanter zijn de toetsenborden en schermen in de feature-phones van het bedrijf, deze zullen vooralsnog met alleen een numeriek toetsenbord door het leven moeten. Wel komt er volgens de roadmap een eigen besturingssysteem van Sony Ericsson dat met touchscreens gaat werken, hoewel hier nog geen datum voor wordt genoemd. De geruchten gaan dat dat dit jaar gaat gebeuren, maar aangezien die geruchten er vorig jaar ook waren en het er nooit gekomen is, vragen we ons af hoeveel waarde hieraan gehecht moet worden.

Sony Ericsson besturingssysteem-roadmap

 

Bron: Esato forums

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters