Sony Ericsson verdient meer aan een smartphone

Sony Ericsson heeft haar kwartaalcijfers naar buiten gebracht. De fabrikant weet te melden dat het meer aan een smartphone weet te verdienen, maar het zag zijn winst wel terug lopen naar 11 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011.

Producent Sony Ericsson heeft haar eerste kwartaalcijfers van 2011 bekend gemaakt. De producent weet wederom een kwartaal in de plus af te sluiten en dat is volgens CEO Bert Nordberg een zeer belangrijk gegeven. Sony Ericsson is sinds vorig jaar weer een winstgevende jointventure dankzij ondermeer een nieuwe CEO die de koers van het bedrijf wist af te stemmen op alleen Android-smartphones. Hierdoor weet Sony Ericsson een hogere prijs voor haar toestellen te krijgen die nu rond de 141 euro gemiddeld per toestel ligt. Een jaar eerder wist de producent nog 134 euro per toestel te krijgen van inkopers en operators.

Sony Ericsson zag haar afzet wel dalen van 1,405 miljoen euro in Q1 van 2010 naar 1,145 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011. Ook de winst ging hierdoor naar beneden van 21 miljoen euro naar 11 miljoen euro. De producent wijt deze daling aan het feit dat het minder dumbphones verkoopt en aan het feit dat het haar nieuwe Xperia-lijn aan het eind van het kwartaal heeft geïntroduceerd.

De producent weet wederom te onderschrijven dat het last heeft van de ontwikkelingen in Japan. De producent houd dan ook haar leveranciersstromen goed in de gaten om eventuele problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de rest van het jaar verwacht Sony Ericsson een bescheiden groei in afzet en marktaandeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  Is Sony-Ericsson Jointventure?? met wie dan..?
  Of bedoel je het anders..

  Last van japan is onzin als het om bovenstaande cijfers gaat.. want de ramp daar is pas 11maart gebeurd. Dus zit het eerste kwartaal er toch bijna op..

  Hun en zeker wij en de rest van de wereld zullen de gevolgen van de ramp in japan zeker nog goed gaan merken.. maar dat is een ander verhaal als die onzin van SOE!!

  1. Dominick -

   Euh, ja. Sony en Ericsson misschien?

   Er staat toch ook niet dat ze dit kwartaal last van de situatie in Japan hebben gehad? Maar in de toekomst zeer zeker wel.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters