Sony Ericsson verdient meer aan een smartphone

Sony Ericsson heeft haar kwartaalcijfers naar buiten gebracht. De fabrikant weet te melden dat het meer aan een smartphone weet te verdienen, maar het zag zijn winst wel terug lopen naar 11 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011.

Producent Sony Ericsson heeft haar eerste kwartaalcijfers van 2011 bekend gemaakt. De producent weet wederom een kwartaal in de plus af te sluiten en dat is volgens CEO Bert Nordberg een zeer belangrijk gegeven. Sony Ericsson is sinds vorig jaar weer een winstgevende jointventure dankzij ondermeer een nieuwe CEO die de koers van het bedrijf wist af te stemmen op alleen Android-smartphones. Hierdoor weet Sony Ericsson een hogere prijs voor haar toestellen te krijgen die nu rond de 141 euro gemiddeld per toestel ligt. Een jaar eerder wist de producent nog 134 euro per toestel te krijgen van inkopers en operators.

Sony Ericsson zag haar afzet wel dalen van 1,405 miljoen euro in Q1 van 2010 naar 1,145 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011. Ook de winst ging hierdoor naar beneden van 21 miljoen euro naar 11 miljoen euro. De producent wijt deze daling aan het feit dat het minder dumbphones verkoopt en aan het feit dat het haar nieuwe Xperia-lijn aan het eind van het kwartaal heeft geïntroduceerd.

De producent weet wederom te onderschrijven dat het last heeft van de ontwikkelingen in Japan. De producent houd dan ook haar leveranciersstromen goed in de gaten om eventuele problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de rest van het jaar verwacht Sony Ericsson een bescheiden groei in afzet en marktaandeel.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters