Sony Ericsson verkoopt meer, maar houd er minder aan over

Sony Ericsson heeft gisteren zijn kwartaalcijfer bekendgemaakt voor 2007. Er zijn een derde meer toestellen verkocht, echter blijft de winst wel achter.

De toestelverkopen bij Sony Ericsson zitten al geruime tijd aardig in de lift maar de netto winstmarge daalt doordat er meer low- en mid-range modellen verkocht worden. De Zweeds-Japanse toestelfabrikant heeft gisteren de meest recente kwartaalcijfer bekendgemaakt. Vergeleken met een jaar geleden werden er in het afgelopen kwartaal (Q3) maar liefst bijna 31% meer toestellen verkocht, 25.9 miljoen nu t.o.v. 19.8 miljoen in 2006.

Wat echter opvallender is, is dat die stijging niet terug te zien is in de omzet en netto winst. De omzet steeg met ‘slechts’ 6.5% van 2.9 naar 3.1 miljard Euro terwijl de netto winst met 10% daalde van 298 naar 267 miljoen Euro. De verklaring hiervoor ligt in het feit dat er steeds meer low- en mid-range toestellen verkocht worden, vooral natuurlijk in de zogenaamde ontwikkelende markten als China en India. De gemiddelde prijs van een Sony Ericsson toestel ligt momenteel op 120 Euro, een jaar geleden was dat nog 147 Euro.

Wellicht dat de gemiddelde toestel prijs dit kwartaal weer een beetje zal stijgen met de komst van de K850i en de W960i.

logo_sony_ericsson 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters