Sony Ericsson verkoopt minder telefoons dan was verwacht

Producent Sony Ericsson heeft haar cijfers over het derde kwartaal van 2010 bekend gemaakt. De producent wist minder telefoons te slijten dan eerder was verwacht echter wist het wel de winst op pijl te houden. Tekorten aan onderdelen zouden de hoofdoorzaak zijn geweest.

Sony Ericsson Fab five

Sony Ericsson lijkt zijn weg omhoog weer te hebben gevonden nadat het vorig kwartaal voor het eerst sinds lange tijd weer winst wist te maken. Ondanks deze mooie wist zijn de laatste cijfers over het jongste kwartaal van 2010 iets somberder gestemd. Analisten gingen er namelijk vanuit dat de fabrikant meer telefoons zou verkopen dan dat het daadwerkelijk gedaan heeft. Analisten hadden gehoopt dat er voor 1.82 miljard aan telefoons verkocht zou gaan worden maar dat was iets minder, namelijk 1,6 miljard dollar. De CEO van Sony Ericsson Bert Nordberg is tevreden over de marge die stabiel is gebleven op 4 procent van de omzet, echter heeft de CEO zelf een target van rond de 10 procent als doel voor zijn bedrijf gesteld. De afzet is dan ook volgens Nordberg geheel te weiden aan het tekort aan onderdelen voor haar telefoons, zo laat de topman in een interview weten aan Reuters. Volgens de CEO is de huidige keurs van Sony Ericsson wel de juiste aangezien de winst-cijfers van de producent stabiel blijven ondanks dat er minder telefoons zijn verkocht. Sony Ericsson richt zich nu vooral op smartphones en meer dan de helft van alle telefoons van de producent is dan ook tegenwoordig er eentje met Symbian, Android of Windows Phone 6.5. Vooral de ‘Fab Five’ van de producent, te weten de Sony Ericsson Xperia X10, X10 mini, X10 mini pro, Vivaz en Vivaz Pro, hebben veel furore gemaakt voor de producent.

In totaal wist Sony Ericsson het afgelopen kwartaal 10.4 miljoen telefoons te slijten wat voor een omzet zorgde van 1,603 miljard dollar. De producent wist een winst te draaien van 49 miljoen dollar terwijl het nog een half jaar eerder een verlies had gelden van 164 miljoen dollar. De winst steeg in een enkel kwartaal dan ook van 12 miljoen dollar naar 49 miljoen dollar. De gemiddelde prijs voor een telefoon daalde wel, en dat is opmerkelijk aangezien de meeste smartphones duurder zijn dan normale telefoons, van 160 dollar per stuk naar 164 dollar. Sony Ericsson verwacht dat haar marge het komend kwartaal zal stijgen naar 6 procent en de afzet van haar telefoons zal toenemen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters