Sony Ericsson verkoopt vanaf 2012 alleen nog maar smartphones

Producent Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat ze het afgelopen kwartaal een derde meer aan telefoons wist te verkopen. De producent heeft niet meer dan quitte gespeeld in dat kwartaal, maar de weg omhoog is daarmee wel definitief ingezet.

De kwartaalcijfers werden door de fabrikant eerder op de dag vrijgegeven. Sony Ericsson wist een derde meer omzet te behalen in het derde kwartaal van 2011. De fabrikant wil alleen maar smartphones verkopen en dat heeft een positief resultaat op de omzet, aangezien smartphones veelal duurder zijn in de aanschaf en een hogere marge hebben dan featuretelefoons. De marge van Sony Ericsson groeide dan ook met 5 procent in één kwartaal. De gemiddelde verkoopprijs van telefoons bij de fabrikant steeg met 10 euro, van 156 euro naar 166 euro.

Inmiddels is 80 procent van alle verkochte telefoons bij Sony Ericsson een smartphone. Volgens Bert Nordberg, CEO van de fabrikant, zal vanaf 2012 elke verkochte telefoon van Sony Ericsson een smartphone zijn en op Android draaien. De topman laat verder weten dat tot op de dag van vandaag er 22 miljoen Xperia-smartphones verkocht zijn door Sony Ericsson, het marktaandeel komt daarmee uit op net geen 12 procent in het Androidsegment wereldwijd. In totaal zijn er 9.5 miljoen telefoons verkocht in het derde kwartaal van 2011 door Sony Ericsson.

De omzet van Sony Ericsson kwam in totaal uit op 1,586 miljoen euro in het derde kwartaal. De winst voor de fabrikant was echter 0 euro, dit kwam door een eenmalige belastinglast bij de fabrikant. De fabrikant verwacht het jaar positief af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters