Sony Ericsson verkoopt vanaf 2012 alleen nog maar smartphones

Producent Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat ze het afgelopen kwartaal een derde meer aan telefoons wist te verkopen. De producent heeft niet meer dan quitte gespeeld in dat kwartaal, maar de weg omhoog is daarmee wel definitief ingezet.

De kwartaalcijfers werden door de fabrikant eerder op de dag vrijgegeven. Sony Ericsson wist een derde meer omzet te behalen in het derde kwartaal van 2011. De fabrikant wil alleen maar smartphones verkopen en dat heeft een positief resultaat op de omzet, aangezien smartphones veelal duurder zijn in de aanschaf en een hogere marge hebben dan featuretelefoons. De marge van Sony Ericsson groeide dan ook met 5 procent in één kwartaal. De gemiddelde verkoopprijs van telefoons bij de fabrikant steeg met 10 euro, van 156 euro naar 166 euro.

Inmiddels is 80 procent van alle verkochte telefoons bij Sony Ericsson een smartphone. Volgens Bert Nordberg, CEO van de fabrikant, zal vanaf 2012 elke verkochte telefoon van Sony Ericsson een smartphone zijn en op Android draaien. De topman laat verder weten dat tot op de dag van vandaag er 22 miljoen Xperia-smartphones verkocht zijn door Sony Ericsson, het marktaandeel komt daarmee uit op net geen 12 procent in het Androidsegment wereldwijd. In totaal zijn er 9.5 miljoen telefoons verkocht in het derde kwartaal van 2011 door Sony Ericsson.

De omzet van Sony Ericsson kwam in totaal uit op 1,586 miljoen euro in het derde kwartaal. De winst voor de fabrikant was echter 0 euro, dit kwam door een eenmalige belastinglast bij de fabrikant. De fabrikant verwacht het jaar positief af te sluiten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters