Sony Ericsson verscheept in totaal 9 miljoen Android-smartphones

Sony Ericsson heeft de cijfers over het laatste kwartaal van 2010 bekend gemaakt. De producent heeft in totaal 9 miljoen Android-smartphones in 2010 verscheept, aldus de producent. Het laatste kwartaal viel echter lager uit dan geraamd.

Het jaar 2010 was voor Sony Ericsson het jaar van herstructurering. Een nieuwe CEO moest het roer om gaan gooien en richte zich vooral op duurdere smartphones en ging daarnaast flink snijden in de kosten. Dit kostte in totaal 5000 man hun baan, maar hierdoor is de producent wel weer winstgevend geworden. Sony Ericsson laat namelijk weten dat het een verlies van 836 miljoen euro in 2009 heeft weten om te buigen naar een winst van 90 miljoen euro in 2010. Ook wist de producent de gemiddelde toestel prijs van haar telefoons te verhogen van 119 euro naar 146 euro in een jaar tijd.

De producent heeft in 2010 dan ook flink ingezet op haar Android-smartphones en lijkt deze trend in 2011 nog een stevig door te gaan trekken. Zo heeft Sony Ericsson in 2010 ongeveer 9 miljoen Android-smartphones verscheept naar gebruikers over de hele wereld. De producent verwacht in 2011 meer Android-telefoons te gaan verschepen, maar laat daarbij weten dat het totaal verkochte telefons van Sony Ericsson in 2011 licht zal gaan stijgen.

In het laatste kwartaal van 2010 wist Sony Ericsson ongeveer 11.2 miljoen telefoons te verkopen. In totaal leverde dat een omzet op van 1,528 miljard euro met een stabiele marge van rond de 30 procent. De winst van het kwartaal kwam uit op 8 miljoen eruo waarbij de gemiddelde verkoopprijs van haar toestellen op ongeveer 136 euro lag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robbie-x -

    Nu al de cijfers bekend maken over het 4de kwartaal van 2011, die zijn er wel heel snel bij, het 1ste kwartaal is nog niet eens halverwege.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters