Sony Ericsson verscheept in totaal 9 miljoen Android-smartphones

Sony Ericsson heeft de cijfers over het laatste kwartaal van 2010 bekend gemaakt. De producent heeft in totaal 9 miljoen Android-smartphones in 2010 verscheept, aldus de producent. Het laatste kwartaal viel echter lager uit dan geraamd.

Het jaar 2010 was voor Sony Ericsson het jaar van herstructurering. Een nieuwe CEO moest het roer om gaan gooien en richte zich vooral op duurdere smartphones en ging daarnaast flink snijden in de kosten. Dit kostte in totaal 5000 man hun baan, maar hierdoor is de producent wel weer winstgevend geworden. Sony Ericsson laat namelijk weten dat het een verlies van 836 miljoen euro in 2009 heeft weten om te buigen naar een winst van 90 miljoen euro in 2010. Ook wist de producent de gemiddelde toestel prijs van haar telefoons te verhogen van 119 euro naar 146 euro in een jaar tijd.

De producent heeft in 2010 dan ook flink ingezet op haar Android-smartphones en lijkt deze trend in 2011 nog een stevig door te gaan trekken. Zo heeft Sony Ericsson in 2010 ongeveer 9 miljoen Android-smartphones verscheept naar gebruikers over de hele wereld. De producent verwacht in 2011 meer Android-telefoons te gaan verschepen, maar laat daarbij weten dat het totaal verkochte telefons van Sony Ericsson in 2011 licht zal gaan stijgen.

In het laatste kwartaal van 2010 wist Sony Ericsson ongeveer 11.2 miljoen telefoons te verkopen. In totaal leverde dat een omzet op van 1,528 miljard euro met een stabiele marge van rond de 30 procent. De winst van het kwartaal kwam uit op 8 miljoen eruo waarbij de gemiddelde verkoopprijs van haar toestellen op ongeveer 136 euro lag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robbie-x -

    Nu al de cijfers bekend maken over het 4de kwartaal van 2011, die zijn er wel heel snel bij, het 1ste kwartaal is nog niet eens halverwege.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters