Sony Ericsson W995 houdt Sony Ericsson in Engeland gaande

De Sony Ericsson W995 is op dit moment het vlaggenschip van Sony Ericsson en het is dan ook het toestel dat dit noodlijdende bedrijf een beetje gaande moet houden. In het Verenigd Koninkrijk lijkt dat aardig te lukken, want hoewel er geen exacte cijfers zijn zou de W995 het toestel zijn dat Sony Ericsson’s marktaandeel in dat land boven de 20% houdt.

Sony Ericsson W995 AAP

Sony Ericsson verkeert al een tijdje in zwaar weer en het lukt het bedrijf maar niet om de verliezen weer om te zetten in winsten. Zelfs in het Verenigd Koninkrijk, één van de landen waar Sony Ericsson de meeste toestellen verkoopt, gaat het steeds slechter. Er zijn echter ook kleine lichtpuntjes voor het bedrijf, bijvoorbeeld hun nieuwe Walkman-vlaggenschip de W995. Uit onze review bleek al dat het over het algemeen een erg prettig toestel is en de Engelse consument denkt er ook zo over. Volgens Mobile Today is de Sony Ericsson W995 het toestel dat Sony Ericsson’s marktaandeel in Engeland boven de 20% houdt, hoewel het toestel door slechts twee netwerken echt opgepakt is. Alleen Orange en 3 bieden het toestel aan met een normaal geprijsd contract, O2 heeft de W995 alleen in de verkoop bij een contract van 75 pond per maand. De rest van de verkopen moeten dus van de losse verkoop komen en dat is redelijk opmerkelijk omdat de Britse markt grotendeels afhankelijk is van providers.

Het grote succes van de W995 zou vooral komen door zijn unieke positie als high-end featurephone zonder touchscreen en ook The Carphone Warehouse en Phones 4U doen een duit in het zakje. Een groot deel van de Britse consumenten die een high-end toestel willen maar niet zo houden van touchscreens of smartphones, kiest voor de W995 omdat dat één van de weinige toestellen is in dit uitstervende deel van de telefoonmarkt. De andere kant is dat The Carphone Warehouse en Phones 4U, de twee grootste telefoonketens in Groot Brittannië, in tegenstelling tot de providers wel positief waren over de W995 en daarom het toestel erg hebben gepromoot.

Bron: Mobile Today

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters