'Sony Ericsson werkt aan een Playstation-telefoon met Android 3.0'

Volgens een bron van Engadget is Sony Ericsson druk bezig met een Android-telefoon op basis van Android 3.0. Het toestel moet een speciale game-applicatie hebben en speciale toetsen om er spelletjes mee te kunnen spelen.

Een betrouwbare bron van Engadget heeft aan de website gemeld dat Sony Ericsson bezig is met een Playstation-telefoon. Geruchten over een dergelijke telefoon doet al een paar jaar de ronden aangezien Sony Ericsson een joint venture is van Sony en Ericsson en mensen gingen er altijd vanuit dat de producent ook een brug zou gaan slaan tussen de twee fabrikanten. Tot nog toe is het er nooit van gekomen ondanks dat je met de Sony Ericsson Aino wel een gedeelte kunt besturen van de Playstation 3. Volgens Engadget gaat hier nu echter verandering in komen en zal Sony Ericsson binnen afzienbare tijd met een Android-toestel komen dat iets van de PSP Go weg heeft. Zoals wel meer telefoons zal het toestel een landscape-slider zijn, met het verschil dat het openschuiven van de telefoon geen qwerty-toetsenbord maar een aantal game-knoppen zal laten zien.

Het toestel zou niet alleen voor Sony Ericsson een stap vooruit zijn, maar moet ook Google een handje helpen. Mobiel gamen is nu toch vooral op Apple’s iOS geconcentreerd, maar met de nieuwe telefoon moet dat ook naar Android komen. Het toestel zou in bepaalde mate zelfs samen met Google ontwikkeld worden en volgens de geruchten komt er een speciale Game-afdeling in de Android Market. Deze zou alleen bij de telefoon van Sony Ericsson aanwezig zijn, maar kan later ook op andere apparaten terecht komen waarmee Android vanaf versie 3.0; de versie waarop het toestel moet draaien; een echt game-platform wordt.

Specificaties die Engadget weet te melden zijn onder andere een 5-megapixelcamera, een 1GHz processor en een groot scherm dat ergens in de regionen van 4″ zal vallen. Daarnaast lijkt een speciale GPU tot de logische specificaties van het toestel te behoren en gaat hij dus op Android 3.0 draaien. Mensen die claimen het toestel gezien te hebben omschrijven hem als “pretty damn sexy” en zeggen dat hij onder het Xperia-merk van de Zweeds-Japanse joint-venture zal vallen maar ook het Playstation-merk van Sony mee zal krijgen.

Na alle geruchten omtrent een dergelijk toestel de afgelopen jaren die niet waar bleken te zijn lijkt dit gerucht ook erg onrealistisch, maar volgens Engadget is het dat zeker niet. De site zegt te weten dat het niet zomaar om een random gerucht gaat, maar dat er een flinke kans bestaat dat het toestel echt uitkomt. Als mogelijke datum noemt de site aankomende oktober, maar daar zijn ze heel wat minder zeker over.

Sony Ericsson playstation phone 
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters