Sony Ericsson: “Windows Phone is nog niet zo goed als Android”

Sony Ericsson CEO Bert Nordberg heeft in een interview gezegd dat hij van mening is dat Windows Phone nog niet zo goed is als het Android OS. Om deze reden wil Sony Ericsson dan ook nog niet investeren in het OS.

Afgelopen zaterdag bestond Sony Ericsson precies tien jaar en dat was reden voor CEO Bert Nordberg om een interview te geven met The Wall Street Journal. De hoogste baas van Sony Ericsson heeft in het interview laten weten dat de producent de lijn naar boven heeft gevonden en dat hij verwacht dat het bedrijf vanaf halverwege 2012 van top tot teen een smartphonebedrijf is. De strategie van Sony Ericsson is dat het de productie van de dumbphones langzaam maar zeker afbouwt en zich volledig richt op smartphones.

Als OS heeft Sony Ericsson voor Android gekozen. Op de vraag van de krant waarom Sony Ericsson nog geen Windows Phone-telefoon heeft gemaakt, laat Nordberg weten dat hij nog weinig heil ziet in het OS. Volgens de topman is Windows Phone nog niet zo goed als Android en wil de producent daarom nog niet investeren in het OS. Desalniettemin houdt de CEO het OS wel goed in de gaten omdat hij wel geïnteresseerd is in het potentieel van Windows Phone.

Het ziet er dan ook naar uit dat er voorlopig geen Windows Phone-smartphone van Sony Ericsson op de markt zal komen. Daarnaast lijken andere producenten ook nog niet veel vertrouwen in het OS te hebben aangezien er maar weinig hardware wordt aangekondigd voor Windows Phone 7.5. Nokia zal deze maand wel zijn eerste smartphones met het OS gaan onthullen.

Sony Ericsson Windows Phone

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters