Sony Ericsson: “Windows Phone is nog niet zo goed als Android”

Sony Ericsson CEO Bert Nordberg heeft in een interview gezegd dat hij van mening is dat Windows Phone nog niet zo goed is als het Android OS. Om deze reden wil Sony Ericsson dan ook nog niet investeren in het OS.

Afgelopen zaterdag bestond Sony Ericsson precies tien jaar en dat was reden voor CEO Bert Nordberg om een interview te geven met The Wall Street Journal. De hoogste baas van Sony Ericsson heeft in het interview laten weten dat de producent de lijn naar boven heeft gevonden en dat hij verwacht dat het bedrijf vanaf halverwege 2012 van top tot teen een smartphonebedrijf is. De strategie van Sony Ericsson is dat het de productie van de dumbphones langzaam maar zeker afbouwt en zich volledig richt op smartphones.

Als OS heeft Sony Ericsson voor Android gekozen. Op de vraag van de krant waarom Sony Ericsson nog geen Windows Phone-telefoon heeft gemaakt, laat Nordberg weten dat hij nog weinig heil ziet in het OS. Volgens de topman is Windows Phone nog niet zo goed als Android en wil de producent daarom nog niet investeren in het OS. Desalniettemin houdt de CEO het OS wel goed in de gaten omdat hij wel geïnteresseerd is in het potentieel van Windows Phone.

Het ziet er dan ook naar uit dat er voorlopig geen Windows Phone-smartphone van Sony Ericsson op de markt zal komen. Daarnaast lijken andere producenten ook nog niet veel vertrouwen in het OS te hebben aangezien er maar weinig hardware wordt aangekondigd voor Windows Phone 7.5. Nokia zal deze maand wel zijn eerste smartphones met het OS gaan onthullen.

Sony Ericsson Windows Phone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. julio -

  Ik heb mango getest en werkt veel beter dan de android os die ik heb gehad er ontbreken echter wel een paar functies erin zoals bij smsen zie je alleen de emoticons van de beantwoorder. die van jou zijn helaas nog in text. voor de rest word het werken met de zune software door bepaalde mensen als een last gezien. en hele liederen als ringtone zetten is niet meer mogelijk en daarbij zijn veel mensen wel blij dat was in feite niet nodig. voor de rest is het heel stabiel en snel ga zo door microsoft. Ik vind het minder brokke maken dan de android. die heb je wel een heleboel punten waarmee ik me erger. punte waardering geef ik windows mango 8.5 android still 7 en apple 8.0

 2. JayZ -

  Het is vrij logisch dat Windows Phone het grote publiek nog niet heeft bereikt. Dit heeft met name te werken aan het communicatieplan die geschreven is door Microsoft en haar CO-partners, maar met name de timing.

  Microsoft had verwacht dat door positieve ervaringen met het OS het woord snel verspreid zou worden, echter viel dit in praktijk toch tegen. Ondanks dit ben ik van mening dat dit toch een 'onbewuste soft – launch' is geweest van Microsoft. Ze hebben inmiddels wel een redelijk representatieve klantenbase opgebouwd die feedback geeft.

  Bovendien moet het grootschalige marketingcampagne nog van start gaan. Ik snap niet waarom men Microsoft nu al beoordeeld dat ze 'slechte marketing hebben'. Het feit dat ze bij lancering niet direct hebben gekozen voor sales promotion heeft ook mee te maken dat windows phone Mango er nog niet was (zodat het direct kan meten met directe concurrenten ).

  Inmiddels is Mango gereed, is Nokia bijna zover om de producten aan te kondigen, en zal het grootschalige campagne van start gaan. Ik ben ervan overtuigd dat Microsoft haar marketingcampagne succesvol zal voeren, aangezien met het 'nieuwer' management van Nokia wel degelijk belangrijke know-how aanwezig is betreft lanceren op deze schaal van software / toestellen.

  Vergeet niet, we hebben te maken met 2 grote jongens in de markt, zowel Nokia als Microsoft, die dondersgoed weten dat elke dag marktaandeel wordt afgepakt, en niet kunnen wachten om flink tegengas te geven. Echter is timing erg belangrijk, een grootschalig marketing campagne doe je wanneer je je kan beroepen op het bovengemiddelde kwaliteit van jouw product(en of vergelijkbaar kwaliteit. Anders is het zonde van je tijd en geld. Zoals gezegd, Mango is er, de hardware van Nokia is er, het OS is nog uiteraard niet helemaal compleet, maar bied zeker weten klanten een mooi extra alternatief naast Android en IOS.

  Ik hoop echter wel dat Microsoft na de lancering toch haar levenscyclus van Windows Phone Mango verkleint om sneller up te daten naar Windows Phone (8), inclusief ondersteuning van dual-core processors. Ik weet dat veel mensen discussiëren over het verschil en voordelen van dual-core en singlecore, maar als puntje bij paaltje komt, zijn 2 motoren echt beter dan 1 (mits software er op afgestemd is).

  Als Nokia slim is, komen zij met een dergelijke telefoon t.z.t. om het direct op te nemen tegen Apple&Co.

 3. Hans -

  Snap niet wat er op tegen is als je een account moet aanmaken want dat heb je zowiezo nodig als je uit de ovi store wilt gaan downloaden, beta labs software wilt gebruiken enz. Zie het probleem dus niet of je dat dan meteen gaat doen of later.Je kunt je acoount altijd weer wissen. Voor de rest is iedereen veel te ongeduldig want vergeet niet dat WP7 nog redelijk in de kinderschoenen staat hier in Nederland. Laten ze nou eerst eens een paar goeie toestellen in de markt zetten en dan goed ondersteunen door marketing. Dan niet meteen weer gaan roepen dat het slecht gaat met WP7 als Nokia na 3 maanden nog geen marktleider is. Ik bedoel hier alleen maar mee te zeggen: we moeten echt wat meer geduld hebben.

  1. robert -

   Een timeline verheldert misschien iets
   2007 intro iPhone
   2011 intro officiele WP Mango in Nederland.
   Het is dus niet zo dat MS erg snel was met hun reactie op de iPhone. 4 jaar is uitzonderlijk lang.

   1. Dominick -

    Als je een timeline maakt moet je het ook wel goed doen. Het is of 2008 introductie iPhone in NL en 2011 introductie WP7 in NL, of 2007 introductie iPhone en 2010 introductie WP7. Neemt niet weg dat het erg lang duurt.

  2. sam-rules -

   Het probleem is dat je een toestel niet even kan aanzetten om te laten zien aan een klant!! Als je verder meerdere mail adressen gebruikt worden deze ook allemaal aan ovi gekoppeld, en ben je je wachtwoord kwijt van ovi kan je nergens bij…

 4. Janneman -

  Hoezo aanmaken? Een telefoon behoor je toch zonder account te kunnen gebruiken? Volgens mij heb je dit soort onzin alleen nodig voor marketplaces en andere gerelateerde services. Bij WP7 heb je ook een Windows Live-account nodig om de telefoon optimaal te kunnen benutten.

  Dit losstaand van mij reactie op Sam:

  Ik ben het eens over de slechte marketing. Echter het OS is zeker niet minder goed dan Android. Dit blijft natuurlijk subjectief, net als de argumenten van Bert. Maar toch: de marketplace is wellicht niet zo goed gevuld, maar dat is in mijn ogen dan ook het enigste voordeel van Android boven WP7.

  1. sam-rules -

   Wat ik bedoel is dat je eerst iets moet aan maken voor dat de telefoon verder doorstart!! Bij android of wp7 devices kan je gewoon met de phone spelen(op de market na) als je geen mailadres aanmaakt!! Nokia daarintegen dringt Ovi erg op aan de klant!!

 5. robert -

  Voor iets wat heel belangrijk voor MS is vind ik dat de marketing faalt. Ook weet ik zelf niet hoe het zal werken. De iPhone 5 en android ICS zullen weer een flinke voorsprong nemen.

  1. sam-rules -

   Marketing is inderdaad erg slecht, en hiermee slaan ze de plank al gedeeltelijk mis.

   Wat zeker zo belangrijk is zijn de verkopers in te telecom winkels. Deze mensen brengen uiteindelijk het product aan de man. Nokia is de shops druk aan het bezoeken de laatste tijd, en probeerd de verkopers met een lokketje te stimuleren om WP7 te verkopen… ze moeten de klant wel goede info geven want er komen nog 3 mistery shoppers tot het eind van het jaar.:S

   Op de een of andere manier komt het mij een beetje dwingend over.. net als dat je persee een ovi account moet maken bij diverse nokia`s en nu ook anna software.. je kon dit eerst omzeilen met een inactieve sim.. maar nu ook niet meer.

   Als ze dit laatste aan WP7 gaan toevoegen word het voor mij een regelrechte FLOP!!

 6. sam-rules -

  Ze zitten op de muntjes ja bij SOE… niets anders.

  Deze week met nieuwe SOE`s zitten spelen die binnenkort gaan uitkomen, en moet zeggen dat ze toch goed bezig blijven met het ontwikklen van hun toestellen, de specificatie, optie`s en bij producten.

  Maar 2012 zal toch echt een HEEL goed jaar moeten worden voor SOE… anders zal het stil worden rond dit merk vermoed ik!!

   1. sam-rules -

    aangekondigde deze keer. Vond de Active de inovatiefste die er bij zat. Een paar keer per jaar heb ik het geluk dat ik op voorhand met SOE`s mag spelen.. soms zitten er ook wel eens niet aangekondige bij.;)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters