Sony Ericsson Xperia Arc HD laat zich van top tot teen zien

GSM Arena heeft een flink aantal foto’s binnen gekregen van de nieuwe Sony Ericsson Xperia Arc HD. Ook weet de site de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Sony Ericsson te bevestigen.

GSM Arena heeft de foto’s toegestuurd gekregen via een anonieme bron, aldus de website. De Xperia Arc HD zal het nieuwe vlaggenschip van de producent worden en tevens de eerste telefoon die bij Sony Ericsson de beschikking krijgt over een dualcore-processor en een 720p HD-touchscreen. Ook het design is totaal veranderd; zo is het toestel wat vierkanter geworden en zijn de Android-knoppen doorzichtig.

De Xperia Arc HD, eerder nog bekend als de Nozomi, zal een dualcore Qualcomm-processor mee gaan krijgen uit de nieuwe Scorpion familie. De snelheid van de twee cores zal op 1.5GHz komen te liggen en de processor wordt ondersteund door de Adreno 220 GPU. Verder zal het toestel over 1GB ram beschikken wat voor de nodige snelheid moet gaan zorgen.

De telefoon krijgt een groot 4.3-inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels. Aan de achterkant is een 12-megapixelcamera te vinden die in 1080p video’s zal kunnen opnemen. Ook zal er een HDMI-poort aanwezig zijn aan de zijkant van het toestel om de opgenomen video’s op een televisie weer te geven. De telefoon draait nu nog op Android 2.3.5, maar zal in de loop van 2012 een update krijgen naar Android 4.0.

Opmerkelijk genoeg maakt de Xperia Arc HD gebruik van een micro-simkaart en zit er geen microSD-slot in het toestel. Daarnaast kan ook de batterij niet vervangen worden. De telefoon zal wel in een 16Gb en een 32GB variant uitkomen. De verwachting is dat de telefoon tijdens de CES aangekondigd zal gaan worden. De CES zal eind januari 2012 plaatsvinden in Amerika.

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Sony Ericsson Xperia Arc HD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kryziek -

  HTC Hero ??
  Hmmm…
  Als ik eerlijk mag zijn vind ik de gewone Arc mooier.
  Btw. wat nu als je android vastloopt met custom roms en hij totaal niet meer reageert? Batterij eruit wil niet meer..

 2. millhouse -

  Waarom een Micro-Simkaart?
  Doen fabrikanten dit om ruimte te besparen of is er een andere reden.
  Ik vind het altijd teleurstellend als blijkt dat een toestel geen normale simkaart slikt. Heb een abo bij Simyo en die doen (nog) niet aan micro's.
  Nokia Lumia, Motorola Razr of iPhone 4S kan ik dus niet gebruiken met m'n huidige abo.
  Lijkt me wel een mooit toestel verder. Vooral een (micro)-hdmi-poort kan ik erg waarderen. Dat lijkt me gewoon erg handig op een telefoon voor het bekijken van films op 'n groot scherm.

  1. Dominick -

   Ik denk dat het iets met ruimtebesparing te maken heeft ja. Lijkt me niet dat ze zo mensen iets nieuws aan proberen te smeren, niemand heeft er immers wat aan dat iemand een nieuwe simkaart nodig heeft. In ieder geval de fabrikanten niet.

   Overigens kun je je simkaart ook gewoon even laten knippen bij een random telefoonwinkel, dan is het ook een MicroSim. Als ze dat met een speciale tang doen kan er niets misgaan. Als je geluk heb geven ze je er ook nog een adapter bij zodat je je MicroSim weer kunt gebruiken als een normale sim.

   Vind het persoonlijk ook jammer dat er nu opeens overgestapt moet worden. Of ik nou een MicroSim of een gewone sim moet gebruiken interesseert me niet, maar het is wel heel onhandig dat er twee systemen door elkaar lopen.

   1. millhouse -

    Ow, dat laten knippen van zo'n ding zou dan nog een optie zijn. Heb een tijdje geleden bij Simyo gevraagd of ze aan micro-sim doen of gaan doen. Ik kreeg te horen dat ze het op het moment niet hebben, maar dat ze het in de toekomst wellicht de mogelijkheid ertoe geven.

 3. Frank -

  Misschien ligt het aan mij, maar met dit design is de Arc geen arc meer… Maar goed, blijven 'm dus wel de Arc noemen vanwege de naam en hopend op een goede verkoop…

 4. bengaal -

  behalve de 720p scherm en de camera is de telefoon niet helemaal volmaakt in mijn ogen. Geen micro sd kaart slot, batterij niet vervangbaar. Erg jammer..-> had me verheugd op deze telefoon, vooral omdat de camera van de arc zo goed was.:(

 5. Rohan -

  vind het hem niet mooi, jammer dat Sony niet materiaal gebruikt net als de iphone 4 en Bold 9900 echt heel jamemer, ARC is wel qua design geslaagd.

  1. Danijel -

   Mijn ervaring met uitgelekte telefoons is dat je hem eerst even in het echt moet zien. Ik had dat heel erg met de Xperia X10, die vond ik eerst niet mooi toen hij uitlekte. Uiteindelijk wel heel erg toen ik hem voor het eerst echt zag. Oftewel, afwachten maarrrrr.

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters