Sony Ericsson Xperia Play brengt gamen naar een nieuw niveau

Sony Ericsson heeft tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congress de Xperia Play officieel gemaakt. De Xperia Play zal voorzien zijn van de PlayStation Suite waarin PlayStation 1-games in te vinden zullen zijn. Het toestel zal eind maart in Nederland beschikbaar zijn.

Sony Ericsson Xperia Play

De Xperia Play is de langverwachte PlayStation-smartphone van Sony Ericsson waarbij de producent gebruik mag maken van het PlayStation merk. De Xperia Play is de eerste smartphone die door Sony is gecertificeerd voor de PlayStation Suite. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera en aan de voorkant een 1.3-megapixelcamera om mee te videobellen. De telefoon is voorzien van het Android 2.3 OS en heeft daarnaast een Qualcomm Snapdragon QSD8255 1GHz-processor.

De PlayStation Suite is een cross-platform software framework die gebruikers en ontwikkelaars in staat stelt om spellen te ontwikkelen speciaal op het framework dat werkt op zowel de PlayStation, als de PSP en Android-tablets en smartphones. De suite is voorzien van een winkel waaruit voorlopig PlayStation 1 games gedownload en aangekocht kunnen worden die vervolgens op de Android-apparaten gespeeld kan worden. Sony zal de suite eerst voorzien van een emulator waarna later dit jaar ook daadwerkelijk een winkel erbij zal komen waaruit spellen aangekocht kunnen worden. De Suite zal alleen op Android 2.3 en hoger gaan draaien waarbij de Xperia Play de eerste smartphone is die van de software gebruik mag maken.

De Xperia Play heeft 380MB ram en maakt daarnaast gebruik van alle Sony-technologie die ook in de Xperia Arc is terug te vinden. Zo is het scherm ook voorzien van Sony-technologie aangezien het een gecertificeerd Reality Display is met Mobile BRAVIA Engine. Dit houd in dat het scherm minder energie verbruikt terwijl het toch betere kleuren weet af te geven en een hoger helderheid. Ook UMTS, HSDPA, Wi-Fi en DLNA zijn in het toestel opgenomen. Het toestel beschikt ook over een HDMI-uitgang om zo content gemakkelijk op een extern scherm te kunnen afspelen.

De Xperia Play zal vanaf eind maart ook in Nederland leverbaar zijn voor een nog onbekende prijs. Het toestel zal gelijktijdig met de Xperia Arc en de Xperia Neo op de markt gaan komen. Het toestel zal standaard voorgeladen worden met nog nader te benoemen games.

Sony Ericsson Xperia Play

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters