Sony Ericsson Xperia X1 krijgt firmware-update

Via XDA-Developers is een nieuwe rom-update voor de Xperia X1 uitgelekt. De rom is alleen nog in de Engelse smaak te verkrijgen en onduidelijk is nog of er ook een Nederlandse versie zal gaan uitkomen.

De Xperia X1 is inmiddels een paar maanden op de markt echter heeft Sony Ericsson tot nog toe niet de moeite genomen om het toestel van een update te voorzien. Hoewel gebruikers overwegend tevreden zijn over de werking van het toestel, zijn er toch een paar kleine dingetjes die mensen graag opgelost zouden willen zien. Zo zijn de algemene prestaties van het toestel iets onder niveau. Het geheel voelt af en toe een beetje traag aan en de panel-interface is ook niet al te snel. Echter is er nu via XDA-Developers een rom update gelekt voor de Engelse variant van de X1. De rom is afkomstig van de producent zelf die deze aan selecte dealers via haar EMMA systeem heeft uitgerold.

Volgens de eerste berichten start sinds de update het toestel sneller op en daarnaast zou ook de internetverbinding sneller tot stand zijn gekomen. Onduidelijk is nog wat de overige verbeteringen zijn maar waarschijnlijk zijn er ook een paar kleine bugs geplet onder de motorkap. De romversie is van v1.02.936.3 naar v1.03.936.6 gegaan.

se_xperia_updtjan262009

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Janneman -

  Hallo,
  ik ben in het bezit gekomen van een x1 en ben er redleijk blij mee, alleen is de orginele rom er niet meer. hoe kan ik die terug zetten?

  1. Dominick -

   Op xda-developers kun je die ongetwijfeld vinden. Dan kun je hem er op zetten op dezelfde manier als je je custom rom erop gezet hebt.

 2. Wilco -

  Op de site staan verschillende rom versies (t-mobile, vodafone,geen netwerk).

  Kan ik nu updaten met de netwerkvrije versie terwijl ik een t-mobile xperia heb?

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters