Sony Ericsson Xperia X1 nader bekeken

Immiddels ligt de hele wereld aan de voeten van Sony Ericsson dankzij zijn nieuwe X1. Wij gaan is even kijken wat voor toestel het echt is.

Sony Ericsson heeft in Barcelona de Xperia X1 onthuld. Dat het evenement een dag vóór de start van het Mobile World Congress werd gehouden, en bovendien op een onhandige locatie ver buiten het centrum, deerde de massaal toegestroomde pers niet. Van alle nieuwe toestellen, die we in detail zullen beschrijven, werd de X1 het meest enthousiast ontvangen. Vooral toen werd gezegd dat het op Windows Mobile 6 werkt. Wat duidelijk is, is dat het zeker geen doorsnee smartphone wordt.

sony-ericsson-xperia-1 

De X1 heeft een oogstrelend ontwerp, met licht gebogen qwertytoetsenbord dat u onder het scherm kunt schuiven. Om een optimale gebruikerservaring te bieden, heeft de fabrikant een eigen schil ontwikkeld voor Windows Mobile. Deze schil heeft knoppen (panelen genoemd) die een zelf te kiezen toepassing activeren. Dat het een Windows Mobile-toestel is, merk je aan de achterliggende toepassingen, die natuurlijk wel in een mooi Xperia-thema worden getoond.

De specificaties van de Xperia zijn behoorlijk compleet. Het meest in het oog springt het 3 inch grote scherm, met een voor Windows Mobile unieke resolutie van 800×480 pixels. Dankzij umts en hsdpa biedt het een snelle internettoegang. Het toestel beschikt verder over een fm-radio, gps-ontvanger en microSD-geheugenslot.

De processor zal een 528 mhz Qualcomm 7200A zijn. Het toestel zal lopen op Windows Mobile 6.1

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters