'Sony Ericsson Xperia X10 heeft toch multi-touch-ondersteuning'

Volgens een Britse telecom-retailer heeft een persoon binnen Sony Ericsson gezegd dat de X10 toch multi-touch zal ondersteunen na een update. Deze update zou in september moeten komen.

Er is de afgelopen tijd flink wat ophef geweest rond een bericht dat de Sony Ericsson Xperia X10, die wij pas gereviewd hebben, geen multi-touch zou ondersteunen. Volgens het Britse mobiles.co.uk, een retailer die in bezit is van het moederbedrijf van The Phone House, heeft een bron binnen Sony Ericsson gezegd dat dit niet waar is. Hiermee trekt de bron de officiële uitspraken van Sony Ericsson in twijfel, waarmee de vraag natuurlijk is waarom deze uitspraak dan überhaupt gedaan zou is.

De bron zou verder verteld hebben dat de betreffende update, die het toestel ook direct Android 2.1 moet geven, in september komt. Dit spoort prima met de tweede helft van 2010, de datum die Sony Ericsson officieel vrijgegeven heeft. De bron bevestigde overigens niet dat de Android 2.1-update en de update die multi-touch moet brengen binnen één update vallen, maar dat is natuurlijk wel de meest logische aannamen mocht de hardware van het toestel inderdaad toch multi-tasking ondersteunen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. heme -

  Misschien een domme vraag, maar is er niet simpelweg een rom in te flashen met android 2.1 om te testen of er inderdaad multi-touch ondersteund wordt??

  Daarnaast nog even misschien wel een domme vraag, maar wat is nou eigenlijk het nut van multi-touch, is het alleen handig voor makkelijker in/uit zoomen en en het spelen van games?? of zijn er meerdere functionaliteiten?

  bedoel ik sta op het punt een nieuwe mobiel te kopen, en twijfel enorm (zoals allicht meerdere doen) tussen de X10 en de desire.

  1. Dominick -

   Nee, want het is niet zo simpel om een Android 2.1 rom voor het toestel geschikt te maken. Het nut van multi-touch zit hem inderdaad vooral in applicaties die het nodig hebben, met twee vingers zoomen is natuurlijk leuk en soms handig, maar niet echt nuttig.

   1. heme -

    Ok bedankt :), heb inmiddels gekozen voor de Desire, het prijsje waarvoor ik hem kon krijgen kon ik niet laten gaan..

 2. Shaun -

  dit bericht kan ook gebasseerd zijn op de eerdere uitspraak van SE, als het toch multitouch heeft na de update, dan wordt het voor mij toch de SE – het voelt lekker aan, beter als de HTC Desire (Helaas)die voor mij toch een beetje "goedkoop" aanvoelt.
  maar het blijft moeilijk om de juiste keus te maken – ik wacht nog wel even af….of de Blackberry 9700 of de Iphone 4, of de HTC Desire en last but not least de SE Xperia X10

 3. centrino -

  Van het Italiaans HDblog maar het bericht komt van XDA http://android.hdblog.it/2010/04/18/x10-e-multitouch-lincertezza-continua/

  Dear Robin,
  Thank you for contacting Sony Ericsson Online Support.
  In regards to your first question, the UX platform used for the XPERIA X10 will evolve to Android 2.0 over time. Sony Ericsson has always offered firmware and software upgrades as technology evolves and will offer backward compatibility with the Android 2.0 platform when we are ready.
  Sony Ericsson will release an update that will address every consumer’s concerns about possible bugs that may be in the software. But I don’t know when specifically the update will be available.
  As to your third question, the Xperia™X10 will not support multitouch function because it’s a hardware limitation.

  If you require more information, or have any other questions, please visit our website at http://www.sonyericsson.com or call us at 1-866-766-9374.
  Best regards,

  Wlken

  Your Sony Ericsson Online Support Representative

  ??

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters