Sony Ericsson Xperia X10 is bestverkochte smartphone Japanse provider

Cijfers van een onderzoeksbureau hebben laten zien dat de Sony Ericsson Xperia X10 de best verkochte smartphone bij het Japanse NTT DoCoMo ooit is. Het toestel doet het ook niet slecht in de rest van de wereld.

Sony Ericsson Xperia X10 Japan rij

Taferelen zoals op de foto hiernaast zijn we eigenlijk maar één keer per jaar gewend als Apple haar nieuwe iPhone uitbrengt in de telecomwereld, maar de rij hiernaast was toch echt voor een ander toestel. Deze foto is namelijk gemaakt tijdens de release van de Sony Ericsson Xperia X10 in Japan en dit beeldmateriaal is nu ondersteund met cijfers. Volgens onderzoeksbureau Barclays’ Note is de telefoon namelijk de best verkochte smartphone ooit bij de één van de grootste providers van Japan: NTT DoCoMo. In de eerste drie weken zouden er niet minder dan 120.000 exemplaren van de eerste Android-telefoon van Sony Ericsson over de toonbank zijn gegaan in Japan en dat is veel meer dan de vorige recordhouder, de HTC Dream. Hiervan wist DoCoMo namelijk ‘maar’ 80.000 exemplaren bij klanten te bezorgen in de eerste 10 maanden.

Data van een andere analist, Tsusaka, toonden dat de eerste batch, bestaande uit 100.000 toestellen, al in 10 dagen uitverkocht was, met nog twee batches van totaal 80.000 X10’s voor de boeg in april. De andere smartphones van DoCoMo, de BlackBerry Bold en de Toshiba TG01, deden het betrekkelijk slechter. Hiervan verkocht de provider namelijk 60.000 exemplaren in respectievelijk 14 en 10 maanden. Hierbij moet wel gezegd worden dat de Japanse markt vooral op feature-phones gericht is en die worden in nog veel hogere aantallen verkocht door DoCoMo, hoewel hierover geen cijfers voorhanden zijn. Over alleen de maand april gezien was de X10 ook deze feature-phones te slim af; het toestel was in april namelijk de best verkochte telefoon via DoCoMo.

Ook uit de rest van de wereld zijn er positieve berichten gekomen rond de X10, hoewel hier geen concrete cijfers voor zijn. De kans dat er ergens anders op onze aarde nog een verkooprecord inzit voor Sony Ericsson is echter niet zo groot.

Sony Ericsson Xperia X10 voorkant

 

Bron: Selectamobile

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters