Sony Ericsson Xperia X10 krijgt Android 2.1-update in Q4

Na eindeloze discussies over een Android 2.1-update voor de Sony Ericsson Xperia X10, heeft Sony Ericsson zelf er nu eindelijk iets over gezegd. De X10 zal in Q4 een grote update krijgen, inclusief Android 2.1.

Sony Ericsson Xperia X10 piano

Al sinds het moment dat bekend werd dat de Sony Ericsson Xperia X10 voorlopig op Android 1.6 zou draaien, zijn er steeds weer nieuwe geruchten over een update voor de X10 naar de nieuwste versie van Android, op dit moment versie 2.1. Nu is het moment eindelijk daar dat Sony Erisson op haar eigen blog wat losgelaten heeft over de eerstvolgende grote update van de X10, die ook Android 2.1 zal brengen naar het toestel. In het vierde kwartaal van dit jaar zal de X10 een update krijgen, die naast de nieuwe Android-versie ook nog nieuwe functies naar de telefoon zal brengen.

Sony Ericsson spreekt op haar blog onder andere van DLNA-ondersteuning en ook zal de X10 HD video-opname krijgen. Dit zal hetzelfde uitgevoerd zijn als in de Vivaz en hopelijk ook voor dezelfde, redelijk goede, resultaten zorgen. Ook de signature-applicaties Timescape en Mediascape zullen een update krijgen in Q4 waarmee extra, nog onbenoemde, functionaliteit wordt toegevoegd.

Voordat het zover is zal Sony Ericsson nog wel een aantal kleinere updates voor de X10, zoals de batterij-update waarover je pas op All About Phones kon lezen. Wanneer welke update precies komt is niet duidelijk.

Bron: Sony Ericsson Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. camille -

  ik heb gelezen dat iemand de update al heeft gekregen, nu ben ik stikjaloers..

  (hij kreeg de update op de normale manier..)

  ik hoop dat ik hem deze week nog krijg..
  god, ons geduld wordt wel tot het uiterste getest hè??;)

 2. Gezus -

  Echt iritant, ff een tijd wachten voor een update die op andere telefoons al worden toegepast…echt zwak en stom bedacht door SE, en dan te bedenken dat het een goede aankooop was zo'n Xperia X10.

 3. Blabla -

  Toegevoegd? Eerst zien dan geloven. 😉

  De "normale" updates kunnen daar ook voor zorgen. Firmware R1FA016 zorgt er iig al voor dat er meer RAM geheugen beschikbaar is. Waar een wil is… is dus ook wel een weg. 🙂

 4. Blabla -

  Wat is het verschil dan tussen 1.6 en 2.1? Zijn er nou echt grote verschillen? Of gaat iedereen de mist in omdat er maar liefst 0,5 bijkomt? 😉

 5. Joey -

  Android 2.2 komt al in juni en dan gaat de X10 pas in Q4 over op 2.1? Ik mis de logica hier. Ook ik ben een tevreden bezitter van de Desire, de functionaliteit overtreft de X10 op vele fronten, maar ik moet toegeven dat de SE er iets beter uitziet. Maar als ik voor de looks was gegaan had ik wel jaren geleden al een iPhone genomen, ook zo een style over substance toestel.

 6. bart vuijk -

  Leg eens uit bitkid? De UI van de X10 spreekt mij minder aan dan HTC Sense maar het toestel vind ik wel veel mooier. Ik twijfel of ik de X10 of de Desire moet aanschaffen. En 1.6 vind ik toch redelijk achterhaald, de Desire draait nu al op 2.1.

  1. Bart -

   Hoezo voelen mensen, zoals ik, die een HTC Desire bezitten de pijn? Ik kan me echt niet indenken waar ik jaloers op moet zijn, 6 maanden later 2.1 en dan nog steeds geen multi-touch/flash etc? Nog steeds geen AMOLED scherm? Eerlijk, vertel me hoe ik "pijn" zou moeten hebben?

   1. Dinish -

    Amen Bart. Mede Desire-bezitter. X10 vind ik alleen optisch mooier en uiteraard de camera… But that is it. O ja, lader aan de bovenkant???? Lekker voor in de auto. :S

   2. obnoxious67 -

    Is geen probleem hoor in de auto, daar is een mooie actieve brodit lader voor

 7. bart vuijk -

  Ik vind Sony ericsson niet zo betrouwbaar als het gaat om aankondigingen van iets en het echt realiseren van wat ze beloofd hebben. Daar zit doorgaans erg veel tijd tussen en dan verliest het product langzaam maar zeker zijn momentum. Maar Q4 is erg laat (tegen die tijd zit Android al op 3.0 joh!) dus misschien is het dit keer wel realistisch.

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters