'Sony Ericsson Xperia X10 krijgt direct Android 2.2-update'

In Azië heeft Sony Ericsson onlangs haar nieuwe smartphones gelanceerd, waarbij het gesprek natuurlijk grotendeels gericht was op de Sony Ericsson Xperia X10 die begin april in de winkels moet liggen. Volgens een Aziatische woordvoerder van Sony Ericsson zou de X10 misschien wel direct een update krijgen naar Android 2.2.

Sony Ericsson Xperia X10

Het feit dat de Sony Ericsson Xperia X10 op Android 1.6 loopt is al een flink aantal keer besproken op het internet en ook een eventuele updatemogelijkheid komt zo nu en dan weer langs in de berichtgeving. Op een Aziatisch evenement is weer wat nieuwe informatie omtrent deze kwestie vrijgekomen, namelijk dat de X10 misschien wel een update krijgt naar Android 2.2 en versie 2.1 en 2.0 overslaat.

Aangezien deze nieuwe Android-versie nog niet aangekondigd is, zijn ook de voordelen ten opzichte van versie 2.1 nog niet bekend. Dit geeft echter wel aan dat Sony Ericsson wel degelijk up-to-date wil blijven qua software en dat Android 1.6 waarschijnlijk een oplossing was om de X10 eerder op de markt te krijgen. De betreffende woordvoerder was trouwens niet erg stellig met zijn uitspraak, dus hoeveel er van waar is, is nog maar de vraag. Het toestel zou net zo goed naar Android 2.1 geüpdatet kunnen worden volgens de man: “De update zal een Eclair-variant zijn, dus het kan versie 2.1 of zelfs 2.2 zijn.” De update zou ergens in de tweede helft van dit jaar moeten komen, in een periode tussen de 4 en 8 maanden van nu.

Bron: Cnet Asia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Andy -

  Heb tog gekozen voor Experia 10i android 1.6 maar heb hem onlangs al geupgrade naar 2.1 dus ik kan gegarandeerd zeggen dan 2.2 er ook aan komt…want anders zouden ze ten achter lopen vergeleken met de HTC`s…

  Kan wat langer duren dan wat erwordt gezegt (rond 2011) maar 2.2 komt eraan.
  Voor degenen die tog wat willen proberen van 1.6/2.1 naar 2.2 ga dan even naar: http://www.alldroid.org

  Thank you.;)

 2. Bassie -

  Inderdaad jammer, update is er nog steeds niet…

  Dat zwarte vakje is een sensor die de hoeveelheid licht meet en daarmee de helderheid van het scherm aanpast.

 3. SonyEricssonX10 -

  die updat zou er begin 3e kwartaal komen en is er nog steeds niet
  sony, dit is echt een grote flop…. de helft van alles wat er op staat werkt niet of maar half… android market is voor een groot deel niet te gebruiken omdat de software nog te ver achterloopt… echt een bende zo….:S

  Wanneer komt die update van jullie!!!!!

  ps. aan de rechterbovenkant van het scherm op mijn xperia x 10 zit een lampje die allerlei kleurtjes laat knipperen voor bijvoorbeeld batterij, email, sms etc. daar links van zie je als je goed kijkt een zwart stukje zitten… wat ik veel op een camera vindt lijken… kan het zo zijn dat we met die nieuwe update eindelijk kunnen videobellen???

 4. Willem HvH -

  Ik heb het net binnen 5-10-2010 shit :S het is 1.6 versie. ik hoop nu echt dat zij de tempo opvoeren om het snel af te hebben voor nl gebruikers.:Y

 5. Willem HvH -

  IK heb net een nieuwe se x10 besteld moet het 7 okt 2010 binnen krijgen. ik laat het je weten of de 2.2 standaard er inzit. ik hoop het wel anders krijgen ze het terug als ik zelf niet kan update en neem een andere foon met 2.2. tot laterrr .

 6. anth0ny -

  nou hopelijk kan de update snel komen.. mijn SE x10 loopt nogsteeds op android 1,6 nadeel is dat flashplayer 10 er nog niet op kan en alleen bij de 2,2 update…

  1. Dominick -

   Die is er nog niet 😉 als hij er wel is dan krijg je als het goed is een melding ervoor en moet je hem even via de PC Suite updaten.

 7. MoNT-E -

  In veel winkel en ook online site's wordt de X10 al met Android 2.1 of 2.2 verkocht. Kan iemand mij vertellen of dit ook echt zo is ik twijfel ook tussen de X10 en de desire namelijk?

  Grtz MoNT-E

 8. Femke -

  Waar kun je zien welke Android versie er op je X10 staat? Heb 'm zojuist gekocht. In de winkel vertelden ze mij dat er 2.2 op zat, maar na deze berichten gelezen te hebben geloof ik het niet meer..

  Alvast bedankt

 9. Jinxx -

  Twijfel ook tussen x10 en desire, met name de htc sense en de android 2.1 en ook de onduidelijkheden hieromtrent bij de x10, zit ik nu meer richting desire te denken.

 10. JaapRood -

  Het grootste voordeel van de update wordt toch wel dat vanaf android 2.0 er meer dan 65k kleuren worden ondersteund. Het scherm van de X10 kan de 16 miljoen kleuren die in Android 2.0 worden ondersteund namelijk wel aan. Multi touch wordt volgens van SE ook toegevoegd.

 11. Mike -

  De SE Xperia X10 blijft bij SE, dit was ook al eerder besproken, omdat Google SE een bod gaf wat een grote waarde bleek te zijn, zodat SE de Xperia X10 overdroeg naar Google. SE weigerde dit, omdat ze `zeker´ wisten dat de SE Xperia X10 een high-tech mobiel is, en gigantisch snel verkocht zal worden!

  Gr, Mike

  1. Dominick -

   Zij doen idd de verkoop, design, ontwikkeling, support, marketing en hun naam staat erop, maar hij wordt niet door SE zelf geproduceerd. Dat gebeurt bij Foxconn (wat trouwens voor veel SE toestellen en ook bv de iPhone geld)

 12. Glenn -

  Heb een vraagie:P

  ik mag binnenkort een nieuw mobiel uit zoeken en nu kan ik dus kiezen uit SE xperia x10 of htc desire. Maar ik weet niet welke het makkelijkst te gebruiken is. want ik heb nog nooit een touch screenphone gehad.

  iemand misschien ideeën of tips?

  1. Dominick -

   Denk dat het verschil qua gebruik niet zo gek veel scheelt. De SE is wat meer gericht op Social Networking en Media (met TimeScape en MediaScape), de HTC denk ik wat meer algemeen. Maar aangezien het besturingssysteem hetzelfde is zullen de verschillen niet zo heel groot zijn. Ik denk dat je de toestellen vooral even moet voelen en dan beslissen op basis van de look&feel 🙂

 13. koen87 -

  SE blijft wel hoop gooien bij de mensen, maar zolang SE geen concrete uitspraken blijft doen, vertrouw ik ze voor geen meter. Als ze net als met het uitbrengen van de meeste modellen zoiets aankondigen, wordt dat wel 2011.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters