'Sony Ericsson Xperia X10 krijgt direct Android 2.2-update'

In Azië heeft Sony Ericsson onlangs haar nieuwe smartphones gelanceerd, waarbij het gesprek natuurlijk grotendeels gericht was op de Sony Ericsson Xperia X10 die begin april in de winkels moet liggen. Volgens een Aziatische woordvoerder van Sony Ericsson zou de X10 misschien wel direct een update krijgen naar Android 2.2.

Sony Ericsson Xperia X10

Het feit dat de Sony Ericsson Xperia X10 op Android 1.6 loopt is al een flink aantal keer besproken op het internet en ook een eventuele updatemogelijkheid komt zo nu en dan weer langs in de berichtgeving. Op een Aziatisch evenement is weer wat nieuwe informatie omtrent deze kwestie vrijgekomen, namelijk dat de X10 misschien wel een update krijgt naar Android 2.2 en versie 2.1 en 2.0 overslaat.

Aangezien deze nieuwe Android-versie nog niet aangekondigd is, zijn ook de voordelen ten opzichte van versie 2.1 nog niet bekend. Dit geeft echter wel aan dat Sony Ericsson wel degelijk up-to-date wil blijven qua software en dat Android 1.6 waarschijnlijk een oplossing was om de X10 eerder op de markt te krijgen. De betreffende woordvoerder was trouwens niet erg stellig met zijn uitspraak, dus hoeveel er van waar is, is nog maar de vraag. Het toestel zou net zo goed naar Android 2.1 geüpdatet kunnen worden volgens de man: “De update zal een Eclair-variant zijn, dus het kan versie 2.1 of zelfs 2.2 zijn.” De update zou ergens in de tweede helft van dit jaar moeten komen, in een periode tussen de 4 en 8 maanden van nu.

Bron: Cnet Asia

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters