Sony Ericsson Xperia X10 krijgt update, blijft op Android 2.1 — Update

Sony Ericsson is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor de Xperia X10. Het gaat nog niet om de beloofde Gingerbread-update, maar de update brengt wel een flink aantal veranderingen.

Sony Ericsson Xperia X10 AAP

Sony Ericsson is vooral hard bezig met een nieuwe lijn aan Xperia-toestellen, die ook onlangs een update ontving, maar ook het ‘oude’ vlaggenschip van het bedrijf wordt nog niet vergeten. Sony Ericsson zal namelijk weer een flink aantal functies aan het toestel toevoegen in de komende weken. Daarnaast kunnen X10-gebruikers op de wat langere termijn nog Android 2.3 voor hun apparaat verwachten.

De nieuwe update, genaamd 2.1.B.0.1, zal nog even Android Eclair op het toestel actief houden. Toch blijkt de update niet onbelangrijk te zijn voor gebruikers van de X10, hij brengt namelijk een groot aantal nieuwigheden met zich mee. En de performance, belkwaliteit en gevoeligheid van het scherm zijn flink verbeterd, zeggen gebruikers die de update al ontvangen hebben.

Over de batterijduur van de telefoon na de update zijn gebruikers het niet helemaal eens, sommigen zeggen dat de telefoon het langer volhoudt na de update, maar volgens andere gebruikers is het toestel juist sneller leeg.

De belangrijkste nieuwe feature van de update is het feit dat multitouch nu in het hele systeem werkt, zoals bij elke andere telefoon met multitouch. De eerdere update die multitouch op het toestel activeerde deed dat maar in sommige delen van de software. Een andere toevoeging is de diepere integratie van voice search, bijvoorbeeld in de browser. Tot slot zijn er visueel wat dingen op de schop gegaan, maar dat schijnen geen belangrijke veranderingen te zijn.

Overigens heeft Sony Ericsson op haar website en productblog nog niets over de update losgelaten. Het nieuws komt dan ook van leden van XDA-developers, die in een topic beweren dat de update er is. Updaten werkt via de Sony Ericsson Update Service op je PC. Of de update er al voor Nederlandse toestellen is, is ook nog onbekend.

Sony Ericsson Nederland laat via Twitter weten dat de update niet naar Nederland zal gaan komen. Blijkbaar is de patch alleen voor sommige landen bestemd die over andere software beschikt.

Update 31-05-2011

Harold de Kort, Marketing en Communicatiemanager van Sony Ericsson Nederland, heeft ons inmiddels via twitter laten weten dat er geen update komt voor Nederlandse toestellen. De update naar Gingerbread zal wel gewoon in ons land uitgerold worden.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Caesar -

  Bij mij zojuist de 2.1.B versie geïnstalleerd, via S.E. software. Heb overigens gewoon een NL toestel…

  Nog geen tijd gehad om verschil te merken, ben benieuwd.

 2. Samsung-Rules -

  Heb daarnet zo`n toestel geflashed voor een klant. Meneer had 1.6 en SOE bood 2.1 voor dit toestel aan.
  2.1.A.0.435 Dit is de meest recente versie voor deze frikandel op dit moment!!:P

 3. jorn -

  sony ericsson blog products schreef afgelopen week dat de 2.3 update vanaf eind q3 begin q4 voor de x10 komt. en dan voor de unbranded toestellen…

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters