'Sony Ericsson Xperia X10 Mini heeft wel multi-touch'

De multi-touch-discussie over de Sony Ericsson Xperia X10 is nog niet over of de volgende telefoon krijgt het alweer te verduren. Dit keer is het de Sony Ericsson Xperia X10 Mini die wél multi-touch zou hebben.

Sony Ericsson X10 Mini

Het lijkt wel een never-ending discussie te worden: heeft de Sony Ericsson Xperia X10 nou hardwarematige multi-touch-ondersteuning of niet? Ondanks officiële statements van Sony Ericsson is nog lang niet iedereen er over uit en dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als iemand Android 2.1 naar het toestel geport heeft. Nog voordat het zover is, begint de volgende discussie alweer, over het kleine broertje van de Xperia X10; de Xperia X10 Mini. Se-blog claimt ontdekt te hebben dat deze telefoon wel multi-touch ondersteunt op hardware-gebied. Dat zou ook betekenen dat dat later via een software-update vrijgegeven gaat, of in ieder geval kan, worden.

Na enig zoekwerk bij scherm-producent Synaptics kwam de site erachter dat de X10 Mini een ClearPad 2000 heeft. Deze laag die over het scherm gaat, zorgt ervoor dat het scherm aanraakgevoelig wordt en ondersteunt dual-touch. Dual-touch is de meest gebruikte manier van multi-touch op het moment, aangezien echte multi-touch, waarbij er meer dan twee punten gevolgd kunnen worden, nog duur is. Het scherm van de X10 Mini Pro staat overigens niet geregistreerd bij Synaptics. Dit kan er op duiden dat men dit niet nodig vond aangezien het om praktisch dezelfde telefoon gaat, maar het zou ook kunnen dat de pro-versie een andere aanraakgevoelige laag heeft. Als dat zo is ondersteunt dat toestel misschien wel geen multi-touch.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters