'Sony Ericsson Xperia X10 Mini heeft wel multi-touch'

De multi-touch-discussie over de Sony Ericsson Xperia X10 is nog niet over of de volgende telefoon krijgt het alweer te verduren. Dit keer is het de Sony Ericsson Xperia X10 Mini die wél multi-touch zou hebben.

Sony Ericsson X10 Mini

Het lijkt wel een never-ending discussie te worden: heeft de Sony Ericsson Xperia X10 nou hardwarematige multi-touch-ondersteuning of niet? Ondanks officiële statements van Sony Ericsson is nog lang niet iedereen er over uit en dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als iemand Android 2.1 naar het toestel geport heeft. Nog voordat het zover is, begint de volgende discussie alweer, over het kleine broertje van de Xperia X10; de Xperia X10 Mini. Se-blog claimt ontdekt te hebben dat deze telefoon wel multi-touch ondersteunt op hardware-gebied. Dat zou ook betekenen dat dat later via een software-update vrijgegeven gaat, of in ieder geval kan, worden.

Na enig zoekwerk bij scherm-producent Synaptics kwam de site erachter dat de X10 Mini een ClearPad 2000 heeft. Deze laag die over het scherm gaat, zorgt ervoor dat het scherm aanraakgevoelig wordt en ondersteunt dual-touch. Dual-touch is de meest gebruikte manier van multi-touch op het moment, aangezien echte multi-touch, waarbij er meer dan twee punten gevolgd kunnen worden, nog duur is. Het scherm van de X10 Mini Pro staat overigens niet geregistreerd bij Synaptics. Dit kan er op duiden dat men dit niet nodig vond aangezien het om praktisch dezelfde telefoon gaat, maar het zou ook kunnen dat de pro-versie een andere aanraakgevoelige laag heeft. Als dat zo is ondersteunt dat toestel misschien wel geen multi-touch.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters