'Sony Ericsson Xperia X10 Mini heeft wel multi-touch'

De multi-touch-discussie over de Sony Ericsson Xperia X10 is nog niet over of de volgende telefoon krijgt het alweer te verduren. Dit keer is het de Sony Ericsson Xperia X10 Mini die wél multi-touch zou hebben.

Sony Ericsson X10 Mini

Het lijkt wel een never-ending discussie te worden: heeft de Sony Ericsson Xperia X10 nou hardwarematige multi-touch-ondersteuning of niet? Ondanks officiële statements van Sony Ericsson is nog lang niet iedereen er over uit en dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als iemand Android 2.1 naar het toestel geport heeft. Nog voordat het zover is, begint de volgende discussie alweer, over het kleine broertje van de Xperia X10; de Xperia X10 Mini. Se-blog claimt ontdekt te hebben dat deze telefoon wel multi-touch ondersteunt op hardware-gebied. Dat zou ook betekenen dat dat later via een software-update vrijgegeven gaat, of in ieder geval kan, worden.

Na enig zoekwerk bij scherm-producent Synaptics kwam de site erachter dat de X10 Mini een ClearPad 2000 heeft. Deze laag die over het scherm gaat, zorgt ervoor dat het scherm aanraakgevoelig wordt en ondersteunt dual-touch. Dual-touch is de meest gebruikte manier van multi-touch op het moment, aangezien echte multi-touch, waarbij er meer dan twee punten gevolgd kunnen worden, nog duur is. Het scherm van de X10 Mini Pro staat overigens niet geregistreerd bij Synaptics. Dit kan er op duiden dat men dit niet nodig vond aangezien het om praktisch dezelfde telefoon gaat, maar het zou ook kunnen dat de pro-versie een andere aanraakgevoelige laag heeft. Als dat zo is ondersteunt dat toestel misschien wel geen multi-touch.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters