Sony Ericsson Xperia X10 ondersteunt geen multitouch door hardware beperkingen

Sony Ericsson Azie heeft bevestigd dat de Xperia X10 geen multitouch kan ondersteunen door zowel hardwarematige als softwarematige beperkingen. Hierdoor lijkt de kans klein dat de X10 middels een software-update multitouch zal gaan ondersteunen.

Sony Ericsson XPeria X10

Afgelopen weekend waren er veel geruchten over de eventuele mogelijkheden van de Xperia X10 omtrent multitouch. Een productmanager van Sony Ericsson plaatste namelijk een reactie op het blog van de fabrikant waaruit op te maken valt dat multitouch niet alleen afhankelijk is van de software bij de X10 maar ook van de hardware. Consumenten reageerde onaangenaam verrast op het nieuws aangezien ze er vanuit gingen dat met de Android 2.1-update ook multitouch naar het vlaggenschip van de X10 zal gaan komen. Inmiddels heeft de producent het slechte nieuws bevestigd en lijkt het er definitief op dat multitouch door hardware beperkigen niet naar de X10 zal gaan komen.

Sony Ericsson benadrukt echter wel dat het met alternatieven zal gaan komen voor multitouch met de X10. Gedacht moet worden aan het maken van kleine rondjes op het scherm om in en uit te zoomen en eventueel andere handige oplossingen. Volgens Sony Ericsson zal de beleving van de X10 er niet minder om worden met deze alternatieven en zal de producent zijn best doen om met de 2.1-update de ervaring nog verder uit te breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. FloorM -

  Ik zal je vertellen dat dit echt een rottelefoon is. Hij is de eerste weken heel fijn, dan wordt hij alsmaar trager. Ik heb hem nu 2 maanden maar ga hem toch inruilen voor een ander. Hij is traag en blijft vaak hangen. En ook reageert het toutchscreen heel langzaam..

  Ik dacht dat ik er wel mee kon leven, maar toen ook nog de andoid market het voor geen meter meer doet was bij mij toch echt de maat vol.:X

 2. centrino -

  Ik denk dat multitouch altijd welkom is, maakt het toch makkelijker bij het browsen, inzoomen van foto's,ik vind persoonlijk dat bij een high end touch toestel die in deze tijden uitkomen er gewoon multitouch op moet zijn, iedereen dacht natuurlijk met de X10 een keer hij Android 2.1 zou krijgen dat multitouch aktief zou komen, maar nu blijkt van niet, ik vind de X10 persoonlijk kwa design de mooiste touch toestel die nu op de markt gaat komen, maar mijn besluit om voor de Desire te gaan stond allang vast, en is ook zeker geen mis toestel kwa looks.

   1. Dominick -

    Het enige waar multi-touch wat mij betreft goed voor is, is sneller kunnen typen en speciale applicaties (zoals taptap voor de iPhone) die het nodig hebben. Dat hele zoom gedoe maakt wmb echt helemaal geen **** uit. Maar zeker voor het typen is het jammer dat de X10 het niet heeft.

   2. Dragao Cell -

    Het gaat om de implementatie van multi-touch. Zo bestaat er het bekend pinch to zoom maar ook zoals Domipost aangeeft bij het snel typen. En zo bestaan er meerdere implementaties van multi-touch.
    In mijn optiek is multi-touch toch wel belangrijk. Echter als je er nog nooit van hebt gehoord en nooit hebt gezien dan zul je het ook niet missen maar heb je er wel ooit van gehoord en je ziet wat de voordelen ervan zijn dan wil niets liever.

 3. bart vuijk -

  Positief: Mooi, weer een keuzemogelijkheid afgevallen. De HTC Desire lijkt nu ook voor mij een goeie, want die heeft niet alleen multitouch maar ook de onvolprezen Sense interface. En ik las al her en der dat de X10 slopend traag is met de Sony Ericcson schil om Android heen.

  Negatief: Jammer, want het toestel vind ik wel erg mooi.

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters