Sony Ericsson zit krap bij kas

De CFO van Sony heeft laten weten dat Sony Ericsson voor maart 2010 een geld-injectie van 100 miljoen euro nodig heeft om te overleven. Mocht de producent het geld niet bij elkaar kunnen sprokkelen dan zal de joint venture tot het verleden gaan behoren.

Sony’s Chief Financial Officer Nobuyuki Oneda heeft laten weten tegenover Reuters dat het allerminst goed gaat met de dochteronderneming Sony Ericsson. De joint venture van Sony en Ericsson zou in grote financiële problemen verkeren en de twee moederbedrijven hebben de onderneming een ultimatum gegeven om het benodigde geld voor maart 2010 bijeen te krijgen. Sony Ericsson zou volgens Oneda ongeveer 100 miljoen euro tekort hebben om de begroting sluitend te maken, iets wat op korte termijn gevolgen heeft voor het personeel. Volgens de Sony-topman zal Sony Ericsson bij de banken langs moeten gaan om te kijken hoeveel ze nog aan krediet kunnen krijgen en anders is het bedrijf genoodzaakt aan te kloppen bij branchegenoten. De twee moederbedrijven zouden voorlopig geen cent extra in de onderneming willen steken, zo stelt Oneda.

Sony Ericsson was al eerder van plan om één op de vijf banen te gaan schrappen binnen de onderneming. Onduidelijk is nog hoe het bedrijf verder zal gaan snoeien in zijn werknemersbestand. De grootste problemen voor Sony Ericsson liggen momenteel in de high-end markt waar de producent te weinig telefoons in neer weet te zetten. Producenten maken daar relatief veel marge op, echter heeft Sony Ericsson sinds de Xperia X1, die overigens tegenviel qua afzet, geen high-end telefoon meer gemaakt. Eind deze maand vindt in Londen een persconferentie plaats, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. De verwachting is dat de producent dan de Sony Ericsson Idou officieel bekend zal gaan maken.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gozoman -

    Sinds het voorjaar van 2008 heb ik gewacht op de komst van de X1. Na een tijdje de gebruikerservaringen afgewacht te hebben ben ik blij dat ik hem niet heb genomen. Voor een toestel van €700,- mag je toch wel verwachten dat er geen scheuren in komen en dat er een modificatie zou komen om dit probleem te verhelpen. Sony-Ericsson blijkt geen betrouwbare fabrikant te zijn voor dit soort high-end producten. De koper verwacht gewoon goede service en geen lapwerk door reparaties met dezelfde inferieure onderdelen waarbij de scheruen gewoon weer terug komen.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters