Sony Ericsson zit krap bij kas

De CFO van Sony heeft laten weten dat Sony Ericsson voor maart 2010 een geld-injectie van 100 miljoen euro nodig heeft om te overleven. Mocht de producent het geld niet bij elkaar kunnen sprokkelen dan zal de joint venture tot het verleden gaan behoren.

Sony’s Chief Financial Officer Nobuyuki Oneda heeft laten weten tegenover Reuters dat het allerminst goed gaat met de dochteronderneming Sony Ericsson. De joint venture van Sony en Ericsson zou in grote financiële problemen verkeren en de twee moederbedrijven hebben de onderneming een ultimatum gegeven om het benodigde geld voor maart 2010 bijeen te krijgen. Sony Ericsson zou volgens Oneda ongeveer 100 miljoen euro tekort hebben om de begroting sluitend te maken, iets wat op korte termijn gevolgen heeft voor het personeel. Volgens de Sony-topman zal Sony Ericsson bij de banken langs moeten gaan om te kijken hoeveel ze nog aan krediet kunnen krijgen en anders is het bedrijf genoodzaakt aan te kloppen bij branchegenoten. De twee moederbedrijven zouden voorlopig geen cent extra in de onderneming willen steken, zo stelt Oneda.

Sony Ericsson was al eerder van plan om één op de vijf banen te gaan schrappen binnen de onderneming. Onduidelijk is nog hoe het bedrijf verder zal gaan snoeien in zijn werknemersbestand. De grootste problemen voor Sony Ericsson liggen momenteel in de high-end markt waar de producent te weinig telefoons in neer weet te zetten. Producenten maken daar relatief veel marge op, echter heeft Sony Ericsson sinds de Xperia X1, die overigens tegenviel qua afzet, geen high-end telefoon meer gemaakt. Eind deze maand vindt in Londen een persconferentie plaats, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. De verwachting is dat de producent dan de Sony Ericsson Idou officieel bekend zal gaan maken.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters