Sony Ericsson's marktaandeel groeit na terugkeer Satio in Engeland

De Engelse tak van Sony Ericsson heeft naar buiten gebracht dat het marktaandeel van het bedrijf daar licht gegroeid is nadat de Satio teruggekeerd is naar de winkels. Dit maakte Sony Ericsson’s Senior Marketing Manager Richard Dorman bekend.

Sony Ericsson Satio piano

De Sony Ericsson Satio had het helemaal moeten maken voor Sony Ericsson eind vorig jaar en begin dit jaar, maar softwareproblemen gooiden roet in het eten. Na aanvankelijk positieve berichten rond de verkoopcijfers van de Satio en de Aino, werden beide toestellen eind november bij de twee meest vooraanstaande retail-ketens van Engeland uit het assortiment gehaald. Inmiddels zijn de twee telefoons weer terug en dat lijkt het marktaandeel van de noodlijdende producent ten goede te komen.

Senior Marketing Manager van Sony Ericsson Richard Dorman zei dat de herintroductie van de Satio in Engeland voor een stijging van het marktaandeel van contract-verkopen met een aantal procent tot gevolg had. Hoewel Dorman de precieze cijfers niet wou zeggen, wordt het huidige marktaandeel van Sony Ericsson in de UK momenteel rond de 20% geschat.

Met oog op de toekomst lichtte Dorman nog even de recente wering van de X2 uit het portfolio van Vodafone toe:

  “The X2 being dropped by Vodafone wasn’t great news. However it was never going to be one of our ‘mega launches’ – it’s not all about the UK for us and it is being sold in other markets. Our portfolio for this year will cover for that loss. The X10, which is our first Android-based phone and is due for release in Q1, has received a lot of positive feedback and we’ll be releasing many exciting products as the year progresses.”

Bron: Esato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jens Royakkers -

  Gewoon een toestel maken waar nu geld te rapen valt: naïeve tieners met teveel zakgeld. Een nette en goedkope touchscreen telefoon met een gratis extraatje er bij, een commercial met leuke muziek en ze zijn vertrokken.

   1. Dominick -

    Cookie was meer dan een jaar geleden, en de Corby heeft een uniek design going for it. Daarnaast kan SE niet zo makkelijk als Samsung zo'n toestel uit de grond stampen, omdat ze geen touch UI hebben en hem waarschijnlijk voor een hogere prijs moeten verkopen omdat ze niet zo massaal kunnen produceren.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters