‘Sony gaat in 2016 minder smartphonemodellen maken’

Volgens Digitimes gaat Sony volgend jaar minder smartphonemodellen op de markt brengen. De smartphoneafdeling van Sony maakt al een tijd geen winst meer.

Sony Xperia Z5 design

In 2014 liet Sony weten dat er in 2015 minder smartphonemodellen geproduceerd zouden worden. Toch heeft het bedrijf afgelopen jaar negen modellen op de markt gebracht. Het Taiwanese Digitimes heeft naar buiten gebracht dat daar volgend jaar verandering in komt.

In 2014 maakte het bedrijf een verlies van 910 miljoen euro. Deze verliezen zijn onder andere te danken aan de slechte smartphoneverkopen. Sony kwam zijn vermindering in 2015 niet na. Sony heeft afgelopen jaar de Xperia Z3+, drie varianten van de Xperia Z5 en vijf low budget-smartphones op de markt gebracht.

Volgens de Taiwanese krant zal Sony volgend jaar slechts twee smartphones lanceren. Door het minder aantal releases zal Sony’s smartphone-afdeling minder omzet draaien dan voorgaande jaren. Topman van Sony, Kazuo Hirai, sloot onlangs niet uit dat de smartphone-afdeling helemaal gesloten wordt als er geen winst behaald wordt. Sony focust zich dan liever op andere afdelingen van het bedrijf.

Als Sony stopt met smartphones maken, zal het bedrijf niet helemaal uit de smartphone-industrie stappen. Het bedrijf maakt voor veel bedrijven de sensoren van de camera’s.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters