Sony gaat niet haar entertainment divisie afstoten

Sony heeft aangegeven niets te zien in het plan van een aandeelhouder om haar entertainment divisie af te stoten. De aandeelhouder lijkt echter stug vol te houden en roept Sony op tot een dialoog.

Sony gaat niet haar entertainment divisie afstoten sony

Afgelopen mei wist een activistische aandeelhouder van Sony een nieuw idee te opperen over de entertainment tak van Sony. De investeerders was van mening dat deze divisie het bedrijf afleiden van haar core taken en het daarom beter kon afstoten om zo meer waarden te creëren voor diens aandeelhouders.

Sony heeft nu in een statement aangegeven dit niet van plan te zijn. Het bedrijf is van mening dat de entertainment divisie het bedrijf goed aanvult op het gebied van content, iets dat anno 2013 bijzonder belangrijk is voor televisies, spelcomputers, computers en smartphones, aldus Sony. Daarnaast kan Sony volgens de topman relatief gemakkelijk 2 miljard dollar ophalen, mocht dat nodig zijn. Het bedrijf gaat wel meer cijfers vrijgeven over haar entertainment divisie, zo belooft de CEO.

Het bedrijf van de activistische aandeelhouder heeft inmiddels ook gereageerd en roept Sony op tot het dialoog. “Wij zijn voornemens om met Sony in gesprek te gaan om nieuwe kansen te bespreken om meer waarden te creëren voor de aandeelhouders van Sony”, aldus het bedrijf in een statement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. max5060 -

    Waarom wilt die aandeelhouder dan alsnog een dialoog? Alsof 1 enkele aandeelhouder een bedrijf zo kan pushen dat het een hele divisie gaat verkopen… Gelukkig is Sony slim en houdt het voet bij stuk.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters