'Sony gaat smartphones een naam geven met alleen letters'

Sony gaat waarschijnlijk al zijn smartphones in het vervolg naamgeven met alleen letters. De al aangekondigde Xperia S is hier het levende voorbeeld van, de Xperia P en Xperia U zijn volgens de geruchten in aantocht.

Sony Kumquat

Daarmee gaat de nieuw aangekochte mobiele divisie van Sony de andere onderdelen van het bedrijf achterna. De Vaio’s, Walkman’s en tablets van Sony hebben bijvoorbeeld al een dergelijke naamgeving. Ook Samsung hanteert een op letters gebaseerde naamgeving voor zijn telefoons.

Hoe de nieuwe naamgeving er precies uit gaat zien is nog onduidelijk. Dat de S, net als bij Samsung en bij de tablets van Sony, het vlaggenschip gaat worden lijkt wel duidelijk. Verder is er dus in ieder geval nog een P en een U, maar waar die gepositioneerd worden en welke andere letters er nog bij zullen komen is niet bekend. Samsung hanteert een duidelijke rangorde per letter en voegt voor nieuwe modellen iets toe achter die letters. Zo is er de Galaxy S, de Galaxy S II, de Galaxy S Plus, de Galaxy S Advance en de Galaxy S II LTE.

Over de Xperia P en de Xperia U is al de nodige informatie gelekt. De Xperia U was eerder bekend onder de naam Kumquat en wordt naar verluidt de opvolger van de Xperia mini. De Xperia P stond bekend onder de codenaam Nypon en zal net onder de Xperia S gepositioneerd gaan worden als we de geruchten mogen geloven. Beide toestellen worden waarschijnlijk op het Mobile World Congress eind februari aangekondigd.

Bron: Esato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters