'Sony gaat toch haar hybrid Windows 7-tablet produceren'

Volgens Pocketnow zal Sony de Vaio U in productie gaan nemen. De tablet werd eerder als concept voorgesteld maar zal nu daadwerkelijk verkocht gaan worden door de producent.

Sony Vaio U

De Vaio U werd begin dit jaar door Sony tentoongesteld als concept op de CES-beurs in Amerika. De fabrikant had toen nog geen plannen om de hybrid-tablet in productie te gaan nemen. Pocketnow meent nu dat Sony hierop terug is gekomen. De tablet, lopend op Windows 7, zal door het leven gaan als de Vaio U en valt daarmee dus in een buitencategorie aangezien er geen Android op zal draaien.

De specificaties van de tablet zijn nog onbekend maar duidelijk is wel dat de tablet de hybrid-term te danken heeft aan het uitschuifbaar toetsenbord dat onder de tablet uitgeschoven kan worden. De bron meent dat de tablet met een stylus geleverd zal worden om zo Windows 7 beter te kunnen bedienen. De kans is groot dat de tablet later ook Windows 8 zal gaan draaien. De kans dat er een gratis update zal komen is echter klein, dit omdat de licentiekosten voor Windows bijzonder hoog zijn.

Pocketnow heeft vernomen dat de tablet binnenkort door Sony bekend gemaakt zal worden via een speciale micro-site die de fabrikant binnenkort online zal gooien. Onduidelijk is nog wanneer de tablet de verkoop in gaat en of hij naar Nederland gaat komen.

Sony Vaio U

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters