Sony gaat Xperia SmartTags introduceren om NFC toegankelijk te maken

Sony zal naar verwachting vannacht een nieuwe accessoire introduceren genaamd Xperia SmartTags. SmartTags kunnen geprogrammeerd worden door de gebruiker waarna hij langs een Xperia-smartphone gehaald wordt en die vervolgens een opdracht uit voert.

NFC tags zijn tot nog toe schaars beschikbaar en nog relatief duur. Ondanks dat alleen een leesbaar NFC-tag slechts een paar cent hoeft te kosten, zijn er nog weinig partijen die het daadwerkelijk aanbieden. Sony lijkt deze markt nu te gaan open breken door flink in te gaan zetten op NFC die ondermeer in de Xperia S zal zitten.

Met Xperia SmartTags kunnen consumenten een eigen NFC tag configureren en middels een tag hun telefoon opdrachten laten uitvoeren, aldus Xperia Blog. Zo kan een tag ingesteld worden dat hij een bepaald geluidsprofiel moet laden zodra de tag aangeraakt wordt. Deze tag kan bijvoorbeeld in de auto opgehangen worden en zodra de telefoon over de tag geveegd wordt zal de telefoon automatisch het profiel aanzetten. Een tag kan ook websites automatisch openen of andere commando’s uitvoeren.

Het ziet er naar uit dat de volledige Xperia-lijn van Sony in 2012 over NFC zal gaan beschikken. Ook andere NFC-smartphones zullen SmartTags kunnen uitlezen van Sony.

Naast de Xperia SmartTags zal Sony ook de SmartWatch en een Smart Pro Wireless Headset introduceren. De SmartWatch zal volgens de bron exact het zelfde gaan werken als de LiveView van Sony en de Smart Pro zal een draadloze headset worden waarin opdrachten gegeven kunnen aan de telefoon. Zo kan via spraak een sms voorgelezen worden of iemand gebeld worden. De tags zullen 9,90 per stuk gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. JortJwz_ -

  vraagje, ik heb de sony xperia v en een vriend heeft de oude smarttags. toen ik zo'n smarttag tegen mijn telefoon aanhield kwam er iets in beeld van nieuwe smarttag ontdekt. maar daarna kon ik er niks mee doen. heeft er mee te maken dat enkel de nieuwere versie van de smarttags werkt op mijn xperia v? alvast bedankt voor het reageren

   1. JortJwz_ -

    Jep.. Die app had ik al gedownload.. En toen kwam ook dat bericht.. Als dat het probleem niet is wat is dan het verschil tussen de 2 smarttag versies?

   2. Dominick -

    Zoals ik het begrepen heb, is de tweede set een soort 'uitbreiding'. Dus 4 nieuwe tags zodat je er meer mee kunt doen. Maar het zou kunnen dat ik het bij het verkeerde eind heb hoor. Misschien even langs een winkel anders? Een beetje klooien werkt altijd beter met twee dan alleen (en ook beter dan wat speculeren via internet) 😉

   3. JortJwz_ -

    Hey, gisteren langsgeweest bij wat winkels en wat info zitten zoeken. Oja en nog een keer of 20 geprobeerd met die tag. Maar hetzelfde probleem blijft zich maar voortdoen. Ook heb ik een nfc chip controle app gedownload en die zegt dat ik er gewoon op kan schrijven.. Betekent dit dan dat ik op mijn sony xperia v enkel de nieuwe smarttag kan gebruiken?

   4. JortJwz_ -

    Hey, ik heb sony support gebeld en die zeggen dat je voor de wat nieuwere sony telefoons zoals de xperia v de smarttags nt2 nodig hebt.. Jammer maar helaas

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters