Sony gaat Xperia SmartTags introduceren om NFC toegankelijk te maken

Sony zal naar verwachting vannacht een nieuwe accessoire introduceren genaamd Xperia SmartTags. SmartTags kunnen geprogrammeerd worden door de gebruiker waarna hij langs een Xperia-smartphone gehaald wordt en die vervolgens een opdracht uit voert.

NFC tags zijn tot nog toe schaars beschikbaar en nog relatief duur. Ondanks dat alleen een leesbaar NFC-tag slechts een paar cent hoeft te kosten, zijn er nog weinig partijen die het daadwerkelijk aanbieden. Sony lijkt deze markt nu te gaan open breken door flink in te gaan zetten op NFC die ondermeer in de Xperia S zal zitten.

Met Xperia SmartTags kunnen consumenten een eigen NFC tag configureren en middels een tag hun telefoon opdrachten laten uitvoeren, aldus Xperia Blog. Zo kan een tag ingesteld worden dat hij een bepaald geluidsprofiel moet laden zodra de tag aangeraakt wordt. Deze tag kan bijvoorbeeld in de auto opgehangen worden en zodra de telefoon over de tag geveegd wordt zal de telefoon automatisch het profiel aanzetten. Een tag kan ook websites automatisch openen of andere commando’s uitvoeren.

Het ziet er naar uit dat de volledige Xperia-lijn van Sony in 2012 over NFC zal gaan beschikken. Ook andere NFC-smartphones zullen SmartTags kunnen uitlezen van Sony.

Naast de Xperia SmartTags zal Sony ook de SmartWatch en een Smart Pro Wireless Headset introduceren. De SmartWatch zal volgens de bron exact het zelfde gaan werken als de LiveView van Sony en de Smart Pro zal een draadloze headset worden waarin opdrachten gegeven kunnen aan de telefoon. Zo kan via spraak een sms voorgelezen worden of iemand gebeld worden. De tags zullen 9,90 per stuk gaan kosten.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters