Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update

Het is elke keer weer een heugelijk moment wanneer Google een nieuwe Android versie onthuld met alle bijkomende verbeteringen. Helaas begint daarna voor iedereen die geen toestel met pure Android heeft een frustrerende periode van wachten, wachten en nog eens wachten. Sony liet onlangs weten dat de Xperia XZ Premium, XZ1 familie en X2-serie in november de Android Pie update kunnen verwachten. Dat duurt inderdaad nog even en daarom gaf het bedrijf gebruikers ook meteen een overzichtelijke infographic, waardoor het duidelijk wordt waarom het precies zo lang moet duren.

Voorbereidingen, ontwikkelen en chips paraat krijgen

In de infographic worden twee fasen beschreven en zijn er in totaal tien stappen, voordat een nieuwe Android update bij de gebruiker terecht komt. Stap 1 begin nog voordat Google de Android versie heeft onthuld. De smartphonemaker krijgt dan een Platform Development Kit met onder andere verschillende bronbestanden, zodat ze alvast aan het ontwikkelen, optimaliseren en testen kunnen gaan. Bij stap 2 is de Android versie al gelanceerd en begint het echte werk. De software moet dan op het systeem van de smartphonemaker worden gezet. Daarna volgt stap 3, waarbij ze de verschillende chips moeten zien samen te laten werken met de nieuwe software. Sony geeft nog aan dat ze niet dezelfde componenten gebruiken als Qualcomm en dat ze dus echt zelf aan de slag moeten gaan.

Sony infographic Android updates

Elementen implementeren en Android update testen

Als ze eenmaal bij stap 4 zijn aangekomen, worden de basiselementen geïmplementeerd, zoals het bellen, berichten sturen en de internet connectiviteit. Daarna kijkt Sony bij stap 5 naar de specifieke toevoegingen van het bedrijf zelf en implementeren ze hun eigen feature upgrades, zoals aangepaste graphics en de user interface. Vervolgens krijgen mensen binnen Sony de Android versie om te testen bij stap 6. Tegelijkertijd zijn ze ook bezig met stap 7, waarbij ze hun eigen lab testen uitvoeren en ook mensen buiten Sony de kans geven om alvast met het systeem te werken.

Lanceren en wachten op feedback

Dan zijn we aangekomen bij fase 2 met nog vier extra stappen. Stap 8 bestaat uit het waarborgen van de kwaliteit en ervoor zorgen dat alles voldoet aan de standaarden. Op alle verschillende toestellen moeten bijvoorbeeld Bluetooth en wifi even goed werken. Dan kan het bij stap 9 nog dat sommige mobiele providers specifieke versies van de software vereisen en worden deze versies in samenwerking met de providers nog getest. Bij stap 10 is het eindelijk zover dat de Android update wordt uitgerold als alle certificeringen en toestemmingen bemachtigd zijn. Dan wordt het systeem losgelaten in de wereld. Helaas is het werk dan alsnog niet over. Er is namelijk nog een stap 11, waarbij forums en social media platformen in de gaten worden gehouden voor eventuele feedback.

Sony infographic Android

In november krijgen een paar van de nieuwe Xperia modellen van Sony dus de Android Pie update. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de toestellen: in deze video bekijken we eens de ins en outs van de Sony Xperia XZ2.

Via: Engadget

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters