Sony introduceert de Xperia Tablet Z voor Europa

BARCELONA – Sony heeft tijdens het Mobile World Congress haar vernieuwde tablet aangekondigd voor Europa. De Xperia Tablet Z was eerder al aangekondigd voor Japan.

Sony CEO Hirai wist tijdens een besloten persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe tablet aan te kondigen voor de Europese en Amerikaanse markt. De Xperia Tablet Z was tijdens de CES begin januari al aangekondigd voor Japan, maar volgens de topman van Sony zal de tablet nu ook vanaf april in Europa en Amerika verkocht gaan worden.

De Xperia Tablet Z is qua specificaties gelijk aan de Xperia Z-smartphone van Sony. De tablet beschikt over een Qualcomm S4 Pro quadcore-processor die zijn werk op 1.5GHz doet. Daarnaast is er 2GB aan ram in de tablet aanwezig en 16GB opslaggeheugen voor de eindgebruiker. De tablet loopt op Android 4.1 en heeft daarnaast ook de Sony-interface mee gekregen die we kennen van de Xperia Tablet S en de Xperia Z.

Wat opvalt aan de tablet is dat hij allereerst een 10.1″ scherm heeft mee gekregen met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het scherm beschikt over de Mobile Bravia Engine 2 die we ook van de Xperia V en de Xperia Z kennen. De kleuren van het scherm zouden hierdoor een stuk beter zijn dan van andere schermen. De tablet is daarnaast voorzien van een 8.1-megapixelcamera met een Exmor R-lens. Ook 2GB aan ram, NFC en ondersteuning voor LTE zitten allemaal ingebakken in de Xperia Tablet Z.

De Xperia Tablet Z heeft ook bijna het zelfde design mee gekregen als zijn smartphone broertje. De voorkant en achterkant zijn gemaakt van gehard glas zodat de tablet een strak uiterlijk mee heeft gekregen. Het design is daarnaast ook gelijk aan de Xperia Z. Sony weet ook te melden dat de tablet waterdicht is en IP57 gecertificeerd is. Hierdoor kan hij een half uur onderwater gedompeld worden tot een half meter diepte.

Sony laat weten dat de tablet omgerekend 499 euro moet gaan kosten. Daarnaast laat Sony Mobile Benelux weten dat de tablet vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

Sony Xperia Tablet Z 
Sony Xperia Tablet Z 
Sony Xperia Tablet Z 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters