Sony introduceert de Xperia Tablet Z voor Europa

BARCELONA – Sony heeft tijdens het Mobile World Congress haar vernieuwde tablet aangekondigd voor Europa. De Xperia Tablet Z was eerder al aangekondigd voor Japan.

Sony CEO Hirai wist tijdens een besloten persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe tablet aan te kondigen voor de Europese en Amerikaanse markt. De Xperia Tablet Z was tijdens de CES begin januari al aangekondigd voor Japan, maar volgens de topman van Sony zal de tablet nu ook vanaf april in Europa en Amerika verkocht gaan worden.

De Xperia Tablet Z is qua specificaties gelijk aan de Xperia Z-smartphone van Sony. De tablet beschikt over een Qualcomm S4 Pro quadcore-processor die zijn werk op 1.5GHz doet. Daarnaast is er 2GB aan ram in de tablet aanwezig en 16GB opslaggeheugen voor de eindgebruiker. De tablet loopt op Android 4.1 en heeft daarnaast ook de Sony-interface mee gekregen die we kennen van de Xperia Tablet S en de Xperia Z.

Wat opvalt aan de tablet is dat hij allereerst een 10.1″ scherm heeft mee gekregen met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het scherm beschikt over de Mobile Bravia Engine 2 die we ook van de Xperia V en de Xperia Z kennen. De kleuren van het scherm zouden hierdoor een stuk beter zijn dan van andere schermen. De tablet is daarnaast voorzien van een 8.1-megapixelcamera met een Exmor R-lens. Ook 2GB aan ram, NFC en ondersteuning voor LTE zitten allemaal ingebakken in de Xperia Tablet Z.

De Xperia Tablet Z heeft ook bijna het zelfde design mee gekregen als zijn smartphone broertje. De voorkant en achterkant zijn gemaakt van gehard glas zodat de tablet een strak uiterlijk mee heeft gekregen. Het design is daarnaast ook gelijk aan de Xperia Z. Sony weet ook te melden dat de tablet waterdicht is en IP57 gecertificeerd is. Hierdoor kan hij een half uur onderwater gedompeld worden tot een half meter diepte.

Sony laat weten dat de tablet omgerekend 499 euro moet gaan kosten. Daarnaast laat Sony Mobile Benelux weten dat de tablet vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

Sony Xperia Tablet Z 
Sony Xperia Tablet Z 
Sony Xperia Tablet Z 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters